Την εβδομάδα 9-13 Ιανουαρίου, το Κάτι Ψήνεται ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη με τη Βάσω, τη Λαμπρινή, την Άννα, την Κατερίνα και τον Γιώργο.
Τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει η Βάσω.
Είναι δεινή κολυμβήτρια και εκτός από εμπειρία στους μαραθώνιους, έχει τρία παιδιά και πολλούς τετράποδους συγκάτοικους. Τα σκυλάκια και η οικογένεια της μαραθώνιας μαμάς ζουν έξω από τη Θεσσαλονίκη, στον καταπράσινο Δρυμό. Επομένως, τα φρέσκα λαχανικά είναι εξασφαλισμένα. Η επιτυχία, όμως, του δείπνου γνωριμίας;
Η μαραθώνια μαμά σκοπεύει να καλωσορίσει τους καλεσμένους της με ένα εύγευστο παραδοσιακό μενού. Πώς ονομάζονται τα πιάτα της; «Αγαρικόπιτα» το ορεκτικό, «Τζιγεροσαρμάδες» το κυρίως πιάτο και «Λουκουμέλι» το επιδόρπιο. Θα τα καταφέρει η οικοδέσποινα ή η ΔΕΗ θα της χαλάσει τα σχέδια;
Την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου το δεύτερο δείπνο της παρέας οργανώνει η Λαμπρινή.
Είναι μία γοητευτική πενηντάρα. Η καλή φυσική της κατάστασή οφείλεται στη γιόγκα, που από τότε που μπήκε στη ζωή της, την άλλαξε μια για πάντα. Η Λαμπρινή κατάγεται από την ορεινή Αργιθέα Καρδίτσας και ξέρει καλά από αγροτικές δουλειές. Επίσης έχει εργαστεί σε κυλικεία, μπαρ, ακόμα και στο θεατρικό σανίδι. Θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος της το βράδυ της Τρίτης;
Δείτε τη Λαμπρινή να κάνει γιόγκα και να χάνει την ψυχραιμία της. Θα κάνει τρίλιζα με το μενού της; Ποιο γλυκό είναι η Λαμπρίνοβα; Θα τα βγάλει πέρα με τις απεργίες της ΔΕΗ; Θα περάσουν καλά οι καλεσμένοι;
Την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου στην κουζίνα μπαίνει η Άννα η οποία υποδέχεται την παρέα στη Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Η 46χρονη Άννα ασχολείται με πάρα πολλά: την οικογένεια στο σπίτι, τη δουλειά στην ταβέρνα, τα βιτρό στο σαλόνι, τα ψηφιδωτά στον κήπο. Η δραστήρια οικοδέσποινα είχε ζήσει για 6 χρόνια στη Γερμανία. Μήπως ετοιμάσει ένα γερμανικό μενού;
Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου τη μαγειρική κουτάλα πιάνει η Κατερίνα
Η Κατερίνα αγαπάει την αστρονομία. Της αρέσει να μελετά τους πλανήτες, τα αστέρια και τους γαλαξίες και να περιμένει… τους εξωγήινους. Επίσης, της αρέσει η ζωγραφική, ενώ το σπίτι της στο Χορτιάτη είναι διακοσμημένο με πίνακες, που έχει φιλοτεχνήσει όλη η οικογένεια. Από μαγειρική γνωρίζει ή τα πάει καλά μόνο με τα πινέλα;
Η φιλότεχνη οικοδέσποινα σκοπεύει να καλωσορίσει τη νέα της παρέα με ένα γκουρμέ μενού. Πώς ονόμασε τα πιάτα της; «Κυπριακές πατάτες» το ορεκτικό, «Πεκινουά» το κυρίως και «Δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω…» το επιδόρπιο.
Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου μαγειρική αυλαία ρίχνει ο Γιώργος.
Είναι ένας εργένης, 45 ετών, που προσέχει πολύ τη σιλουέτα και τη διατροφή του. Ο γοητευτικός εργένης αγαπάει τα δυο σκυλάκια του, την Ήρα και τον Ορέστη, τον κινηματογράφο και την ιστιοπλοΐα. Θα αποδειχθεί καλός καπετάνιος την ημέρα του δείπνου του;
Τι είναι ο σιδερένιος γάδος; Ποιο επιδόρπιο χαρίζει γλύκα στο πρωινό; Τι προβλέπει το φλιτζάνι για τον νικητή;
Ποιος από τους πέντε θα αναδειχθεί νικητής και θα πάρει το έπαθλο των €1500;
Η συνέχεια, στη μικρή οθόνη…