Θοδωρής Αθερίδης: «Η Χούντα έκανε καλό στην τέχνη»

Θοδωρής Αθερίδης

"Η λογοκρισία πάντα δίνει ένα έναυσμα στον δημιουργό να υπαινιχθεί αυτό που θέλει και να μην το κάνει νιανιά" εξηγεί ο Θοδωρής Αθερίδης.

Την Φαίη Σκορδά συνάντησε ο Θοδωρής Αθερίδης, το πρωινό της Πέμπτης, στο πλατό της εκπομπής Buongiorno στο MEGA. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, δε, ο αγαπημένος μας ηθοποιός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους και θεωρεί πως ο καλλιτεχνικός χώρος ωφελήθηκε από την Χούντα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Αθερίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δημόσια έχεις πάντα μια σχετική πίεση, ρε παιδί μου. Άλλο στο σπίτι μου, άλλο δημόσια. Αυτό είναι και στα κείμενα που γράφεις, πάντα, το είχαμε και στους Άγαμους Θύτες. Το τι θα πω εγώ σε σένα και θα γελάσουμε, δεν θα το γράψουμε κιόλας. Πάντα σκεφτόμουν δηλαδή τον κόσμο και το πως θα το εκλάβει».

«Ακόμα και αν θες να πεις κάτι κόντρα στην εποχή, σου λειτουργεί η λογοκρισία υπέρ σου γιατί θα το υπαινιχθείς. Δεν μπορείς να πεις κάτι διαφορετικό από αυτό που θες να πεις, αυτό που θες να πεις θα πεις. Όσο και να μην αντέχει να το ακούσει ο άλλος, θα το υπαινιχθείς».

«Η Χούντα έκανε καλό στην τέχνη. Τα ακούει κανείς αυτό και θα σκεφτεί πως είναι ωραίος τίτλος. Εννοώ ότι η λογοκρισία πάντα δίνει ένα έναυσμα στον δημιουργό να υπαινιχθεί αυτό που θέλει και να μην το κάνει νιανιά. Και σήμερα έχουμε λογοκρισία και πάντα έχουμε, εγώ έχω αυτολογοκρισία από το 1990 όταν γράφω ένα κείμενο» πρόσθεσε, ακόμα, ο Θοδωρής Αθερίδης στην ψυχαγωγική εκπομπή της Φαίης Σκορδά στο Μεγάλο Κανάλι.