Θανάσης Πολυκανδριώτης: «Και η Γλυκερία και γω το κουβαλάμε μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας»

Θανάσης Πολυκανδριώτης

Η αποκάλυψη που έκανε ο Θανάσης Πολυκανδριώτης για την ιδιαίτερη "σύνδεση" με την Γλυκερία στο Στούντιο 4.

Στον Στούντιο 4 της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένος ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, το απόγευμα της Τετάρτης, για να συνομιλήσει με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο με αφορμή την επερχόμενη επετειακή του συναυλία στο Ηρώδειο. Ο σημαντικός μουσικός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προσοχή που δείχνει κάθε φορά στην επιμέλεια των μουσικών του προγραμμάτων αλλά και το κομμάτι εκείνο που τον «συνδέει» για πάντα με την Γλυκερία.

Ειδικότερα, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω πάντα ως στόχο να περάσει ο κόσμος. Δεν είναι όμως όλα τα τραγούδια δημοφιλή στα προγράμματα. Θυμάμαι ένα τραγούδι μου, τα «Κουρέλια» που έχει πει η Γλυκερία, το οποίο δεν το ήξερε κανείς. Μάλιστα ο συγχωρεμένος Μάνος Ελευθερίου γύρισε και μου είπε: «Βρε Θανάση μου, έρχεσαι και μου παίρνεις τα τραγούδια, τους στίχους, που μου γυρίζουν οι άλλοι πίσω». Και γω του εξήγησα πως αυτό μου άρεσε γιατί πραγματικά είχα εκστασιαστεί με αυτό».

«Το έφτιαξα, το είπε η Γλυκερία αλλά δεν «πέρασε». Σιγά σιγά όμως, τσούκου τσούκου, οι παραγωγοί επάνω στην ΕΡΤ το έκαναν επιτυχία. Είναι ένα τραγούδι κλασικό που και η Γλυκερία και γω το κουβαλάμε μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας».

«Αυτό το κομμάτι δεν το ήξερε κανείς. Το παίζω τώρα στο Ηρώδειο, ορχηστρικό, με σόλο μπουζούκι γιατί έχει γίνει μια φοβερή ενορχήστρωση. Εγώ, ξέρετε, ψάχνω πάρα πολύ τις ενορχηστρώσεις στα τρίλεπτα, γιατί κι αυτό τρίλεπτο ήταν, αλλά και τις ενορχηστρώσεις με την κλασική ορχήστρα που εκεί έχει αξία να σταθούμε για να δούμε τη διαφορά της 7μελούς ορχήστρας με την συμφωνική» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης σε όσα μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό της δημόισιας τηλεόρασης.