Zappit

Τάσος Ιορδανίδης: «Λύγισε» ο ηθοποιός στον αέρα της ΕΡΤ1

Τα λόγια του Τίτου Πατρίκιου συγκίνησαν τον ηθοποιό και παρουσιαστή της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Μία ιδιαίτερη και άκρως συγκινητική συζήτηση είχαν το πρωινό της Κυριακής (27/10) ο Τάσος Ιορδανίδης και η Ζωή Κρονάκη με τον σπουδαίο Τίτο Πατρίκιο. Ο κορυφαίος Έλληνας λογοτέχνης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» για τις αναμνήσεις του από την ημέρα της ιταλικής εισβολής στη χώρα μας, με αφορμή την αυριανή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Τίτος Πατρίκιος θυμήθηκε σπάνια ντοκουμέντα από το έπος του ’40 που έζησε ως μικρό παιδί, την πρώτη φορά που »έφαγε ξύλο», την πείνα αλλά και το Ιταλό υπολοχαγό που βοήθησε τον αντιστασιακό πατέρα του.

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα αυτά που μοιραστήκατε, για τις μνήμες αυτές και να είστε πάντα καλά», του είπε στο κλείσιμο της συζήτησης ο Τάσος Ιορδανίδης, σκουπίζοντας τα δάκρυα από τα μάτια του.

«Να έχετε πάντα υγεία και σας ευχαριστούμε. Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες, είστε μοναδικός και είναι και μοναδικός ο τρόπος που διηγείστε αυτά τα πράγματα», σχολίασε από την πλευρά της η Ζωή Κρονάκη.

«Μιλάμε για ένα τεράστιο κεφάλαιο της ελληνικής πεζογραφίας και της ελληνικής ποίησης. Είναι μία συνομοταξία ανθρώπων που μας κάνουν πλουσιότερους», κατέληξε λίγο πριν αλλάξει θέμα ο Τάσος Ιορδανίδης.