Συνταγές Ψυχής από το Πήλιο
Ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι στον ΣΚΑΪ, με την Ελένη Ψυχούλη.
Η Ελένη Ψυχούλη συνεχίζει το ξεχωριστό οδοιπορικό της στο Πήλιο και την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 17.40, επισκέπτεται τη Δράκεια. Η Δράκεια, σε απόσταση 25 λεπτών από τον Βόλο, διαθέτει όλη τη συνταγή για να ανήκει στα πιο δημοφιλή και τουριστικά χωριά του Πηλίου: 17 εκκλησίες, 2 πλατείες, ένα ένδοξο οικονομικό παρελθόν, ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους, αλλά και δύο θλιβερές σελίδες στην ιστορία της. Παρόλα αυτά, παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό, ένα χωριό που ελάχιστοι γνωρίζουν.
Η Ελένη επισκέπτεται το Σπίτι του Λύτρα, ένα σπίτι, σωστό αγροτικό μουσείο, με 4 κουζίνες (!) και 4 αδερφές που μας ξεναγούν στο ιδιαίτερο σπιτικό τους και μαγειρεύουν μαζί με την Ελένη. Ετοιμάζουν ρυζόπιτα, μία τοπική συνταγή που δεν λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι και ψήνουν λουκάνικο στο τζάκι. Επόμενη στάση, το γραφικό μπακάλικο του χωριού, όπου μαζί με την ιδιοκτήτρια μαγειρεύει πηλιορίτικες τηγανίτες, τις γνωστές τηγανόκλουρες, που σερβίρονται με ντόπιες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Τέλος, στην πιο διάσημη ταβέρνα του χωριού φτιάχνει στο τζάκι γίδα με τραχανά.
Το επεισόδιο κλείνει με την επίσκεψη στο μικροσκοπικό Μουσείο του Ολοκαυτώματος. Έναν χώρο μνήμης, όπου, σε ένα πρωτοποριακά στημένο μουσείο, χωράει όλη η ιστορία του χωριού σε ελάχιστα τετραγωνικά.