Συγκλονίζει ο Μιχάλης Σαράντης: «Η έννοια του θανάτου είναι παρέα μου από πολύ νωρίς»
"Η εφηβεία δεν είναι μια κανονική ηλικία για να αρχίσεις να σκέφτεσαι τι σημαίνει τέλος αλλά και ποια ηλικία είναι;" αναρωτιέται ο Μιχάλης Σαράντης.
Στο νέο επεισόδιο του Break βρέθηκε καλεσμένος ο Μιχάλης Σαράντης, την Κυριακή, για να μιλήσει στη Βάσω Λασκαράκη για όλα. Μάλιστα, ο νεαρός ηθοποιός αναφέρθηκε στην σημαντική απώλεια των γονιών του, την μελαγχολία που αισθανόταν στην εφηβεία και τον θάνατο που βρισκόταν σαν παρέα πλάι του από νωρίς.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Σαράντης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο μπαμπάς μου αρρώστησε όταν ήμουν εγώ 22 χρονών και τώρα είμαι 38. Δηλαδή υπήρχε μια διάρκεια στο σπίτι στην οποία ταλαιπωριόμασταν και εμείς αλλά και οι άνθρωποι που ταλαιπωριόντουσαν πραγματικά. Δεν μπορώ να πω πως έχει καταγραφεί αυτή η περίοδος, γιατί είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Δηλαδή ο μπαμπάς συνήθλε, μετά ξαναρρώστησε, μετά ξανασυνήθλε, μετά αρρώστησε η μαμά, μετά «έφυγαν» άλλοι άνθρωποι από το σόι μας. Είμασταν άτυχοι γιατί έφυγαν οι γονείς μας πολύ νέοι αλλά όλο αυτό, εν τέλει, μπορείς να το μετασχηματίσεις σε κάτι πιο φωτεινό με την έννοια ότι μπορείς να αντιληφθείς ότι πρέπει να απολαμβάνεις όντως την κάθε σου μέρα και την κάθε σου στιγμή γιατί μπορεί να μην υπάρξει επόμενη».
«Την εφηβεία δεν την πάλευα και… καθόμουν και έλεγα ότι «δεν την παλεύω». Τι να κάνω; Ήμουν μελαγχολικός. Επίσης, έχασα τον κολλητό μου στην έκτη δημοτικού οπότε εκ των πραγμάτων όλο αυτό το πράγμα του θανάτου είναι παρέα μου από πολύ νωρίς».
«Το αντιλαμβάνομαι όμως ως κάποιο σήμα που μου έχει δοθεί με την έννοια του «ρούφα κάθε ημέρα, κοίτα να αγαπάς και να παίρνεις αγάπη». Τώρα έχω και την κόρη μου οπότε έχει έρθει όλο το φως μαζεμένο πίσω. Γι’ αυτό, λοιπόν, η εφηβεία ήταν κάπως μελαγχολική γιατί δεν είναι μια κανονική ηλικία για να αρχίσεις να σκέφτεσαι τι σημαίνει τέλος αλλά και ποια ηλικία είναι;» συμπλήρωσε, επίσης, ο Μιχάλης Σαράντης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ.