Ο Άρης ταξιδεύει μέχρι το Ωρολόγιο Εύβοιας σε μια πρότυπη Μικροζυθοποιία και μαθαίνει τα οφέλη της φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπύρας.
Στη συνέχεια ο σεφ αποκαλύπτει τη γνήσια συνταγή για το παραδοσιακό τυροπιτάρι, το ξακουστό ορεκτικό του νησιού και μαγειρεύει ολόφρεσκα αυγά στον προαύλιο χώρο της μεγαλύτερης φάρμας εκτροφής πτηνών της Εύβοιας.
Πίσω στο Θησείο αποκαλύπτει τα μυστικά μαγειρέματος για 3 αγαπημένες του συνταγές. Φτιάχνει μια δροσερή μεσογειακή σαλάτα. Ψήνει καπνιστή μπριζόλα και τη συνοδεύει με χόρτα και αυγά και απολαμβάνει τραχανά με σάλτσα μελιτζάνας ,ντομάτας και μαϊντανού.
Τέλος ο Άρης ενώνει τις δυνάμεις του με τους executive chefs Χρήστο Τσάβες και Βασίλη Ψυμούλη για την απόλυτη εκτέλεση τoυ πιο νόστιμου πιάτου της Σαρδηνίας. Λιγκουίνι Agnello di sardo με αρνίσια παιδάκια και σάλτσα από φοινόκιο.