Στέλιος Μάινας: «Όσο λιγότερο «πατιέται» η Επίδαυρος, τόσο το καλύτερο για την ίδια»

Στέλιος Μάινας

"Το Ηρώδειο πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους. Δεν αρκεί μόνο ο χώρος, είναι οι άνθρωποι που δίνουν αξία σε έναν χώρο".

Καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού ήταν το μεσημέρι της Κυριακής (27/10) ο Στέλιος Μάινας. Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος απέχει από την τηλεόραση επικεντρωμένος στις θεατρικές του υποχρεώσεις, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το Ηρώδειο και τη συζήτηση που έχει ανοίξει τελευταία γύρω από τα καλλιτεχνικά προγράμματα που «πρέπει» να παρουσιάζονται εκεί.

«Αν κάνεις το μεγάλο λάθος και πεις ότι έφτασες κάπου, είσαι τελειωμένος. Εμείς οι ηθοποιοί ξεκινάμε πάντα από το μηδέν. Είμαστε ίσως η μοναδική δουλειά που ψάχνουμε εργασία 2-3 φορές τον χρόνο, και οι θεατές μας αξιολογούν κάθε φορά από την αρχή, από το μηδέν», είπε αρχικά ο Στέλιος Μάινας.

«Το Ηρώδειο, ναι μεν είναι ένα ρωμαϊκό ωδείο, αλλά αποτελεί έναν λαϊκό χώρο για όλον τον κόσμο. Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί. Εγώ δεν είμαι γενικά υπέρ των κλειστών πραγμάτων», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο ηθοποιός.

«Συγκεκριμένα για το Ηρώδειο, πιστεύω ότι πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους. Το θεωρώ λάθος να υπάρχουν κριτήρια που διαχωρίζουν τους καλλιτέχνες. Δεν αρκεί μόνο ο χώρος, είναι οι άνθρωποι που δίνουν αξία σε έναν χώρο», υπογράμμισε ο Στέλιος Μάινας επί του θέματος.

«Η Επίδαυρος είναι ένας διαφορετικός χώρος, που έχει αντικειμενικά κάποιες ανάγκες συντήρησης. Είναι ένα μνημείο που πρέπει να διατηρηθεί και να παραδοθεί στους επόμενους, δεν είναι ένας χώρος που μπορούμε να τον καταναλώνουμε. Δεν πρέπει να «πατιέται» συνεχώς. Όσο λιγότερο χρησιμοποιείται, τόσο το καλύτερο για το ίδιο το μνημείο», επισήμανε κλείνοντας ο Στέλιος Μάινας.