Zappit

Σοκάρει η Μελίνα Νάτσιου: «Το βράδυ δεν μπορώ να γυρίσω στο σπίτι μου»

"Ο κόσμος νομίζει ότι, εφόσον εγώ εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση, σιγά, ποιο είναι το πρόβλημα;".

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Straight White Men» μιλούν στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» για το ζήτημα της σεξουαλικότητας, την οποία έχει ως κεντρικό της θέμα το έργο στο οποίο συμμετέχουν. Εκεί, μεταξύ άλλων, η Μελίνα Νάτσιου περιγράφει στον Γιάννη Κορδώνη τη δική της προσωπική εμπειρία ως τρανς ηθοποιός, εκφράζοντας τις ανησυχίες της.

«Στο συγκεκριμένο έργο προσπαθούμε να δούμε τους straight, λευκούς άντρες με ενσυναίσθηση. Αυτό που θέλει να δείξει το έργο επί της ουσίας είναι ότι τα αφανή θύματα της πατριαρχίας είναι οι straight, λευκοί άντρες. Δεν τους επιτρέπεται μέσα σε αυτό το «καθεστώς» του Δυτικού πολιτισμού να ξετυλίξουν, ας πούμε, κάποια ευαίσθητη πλευρά τους», δηλώνει αρχικά η Μελίνα Νάτσιου.

«Υπάρχουν πολλά θέματα γύρω από τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας. Έρχεται λοιπόν αυτή η παράσταση να ξαναπεί ότι υπάρχουν ακόμα άλυτα ζητήματα και θέτει ερωτηματικά», αναφέρει από την πλευρά του ο Κώστας Ξυκομηνός.

«Ο κόσμος νομίζει ότι, εφόσον εγώ εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση, σιγά, ποιο είναι το πρόβλημα; Μια χαρά είσαι, μες στα πράγματα και μη σου πω και περισσότερο από μένα. Αυτό ακούγεται ακόμα συχνότερα για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Εγώ δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μου το βράδυ, με περιμένουν εδώ τα παιδιά για να με πάρουν», εξομολογείται η Μελίνα Νάτσιου αμέσως μετά.

«Ένας λευκός, straight άντρας έχει την καλύτερη δουλειά, την καλύτερη μόρφωση, ανήκει ψηλά στην πυραμίδα της κοινωνίας. Πολλές φορές όμως όλα αυτά τα προνόμια είναι και αφόρητα, δυσβάσταχτα, γιατί πρέπει να τα επαληθεύσεις», τόνισε μέσα στη συζήτηση ο Θοδωρής Αντωνιάδης.

«Το απόσταγμα της παράστασης θα ήταν ότι «πιο σημαντική είναι η ευτυχία από την επιτυχία». Όλοι μας διδάσκουν να είμαστε επιτυχημένοι αλλά το πώς να γίνουμε ευτυχισμένοι το ανακαλύπτουμε μόνοι μας», καταλήγει η Μελίνα Νάτσιου.