Σίσσυ Χρηστίδου: Το σχόλιό της για τη συνεπιμέλεια των παιδιών
"Όταν κοιτάς τα συμφέροντα των παιδιών, δεν σε νοιάζουν τα χαρτιά. Αν θέλαμε το καλό των παιδιών, αυτό πιστεύω ότι θα 'πρεπε να γίνεται" ανέφερε η Σίσσυ Χρηστίδου.
Με αφορμή τη συνέντευξη της Τζίνας Αλιμόνου στην εκπομπή και την αναφορά της στο διαζύγιο με τον Παύλο Βαρδινογιάννη, η Σίσσυ Χρηστίδου θέλησε να κάνει το δικό της σχόλιο γύρω από τους διαζευγμένους γονείς και τη συνεπιμέλεια των παιδιών.
Η Τζίνα Αλιμόνου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η συνεπιμέλεια των παιδιών είναι δύσκολη στη διαχείρισή της. Το παιδί πρέπει να νιώθει ότι έχει σταθερότητα στο πρόγραμμά του, το να πηγαίνει δεξιά και αριστερά δεν είναι εύκολο πράγμα».
«Με βρίσκει σύμφωνη στα περισσότερα» σχολίασε η Σίσσυ Χρηστίδου μετά την προβολή της συνέντευξης. «Σε πολλές χώρες της Ευρώπης η συνεπιμέλεια είναι συναινετική, δεν είναι υποχρεωτική. Πρέπει να συμφωνούν οι γονείς ότι αυτό πάμε να το κάνουμε μαζί, ότι έχουμε μία κοινή πορεία και γραμμή. Υπάρχει ένα γαλλικό φιλμ – και αυτή είναι η δική μου θέση – που δείχνει ότι θα ‘πρεπε κανονικά να έχουν τα παιδιά το σπίτι τους και να πηγαινοέρχονται οι γονείς. Γιατί κατά τα άλλα η συνεπιμέλεια αφορά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των γονιών» συμπλήρωσε.
«Όταν κοιτάς τα συμφέροντα των παιδιών, δεν σε νοιάζουν τα χαρτιά. Αν θέλαμε το καλό των παιδιών και καταλαβαίναμε πόσο δύσκολο είναι για εκείνα, βάζοντας τους γονείς να πηγαινοέρχονται κάθε βδομάδα με μια βαλίτσα στο χέρι μια εδώ μια εκεί, σε ένα ιδανικό πλαίσιο, αυτό πιστεύω ότι θα ‘πρεπε να γίνεται» είπε στη συνέχεια η παρουσιάστρια, με την Ελένη Βουλγαράκη να συμφωνεί ούσα και η ίδια παιδί χωρισμένων γονιών.
«Υπάρχουν και περιπτώσεις γονεϊκής αποξένωσης, που δεν μπορώ να τις διανοηθώ… γυναίκες που κρατάνε τα παιδιά μακριά απ’ τους μπαμπάδες τους, μπαμπάδες που θέλουν τη συνεπιμέλεια για άλλους λόγους. Το πρόβλημα στη δική μας χώρα είναι ότι δεν έχουμε εξειδικευμένους δικαστές και δικαστήρια για το οικογενειακό δίκαιο» κατέληξε για το θέμα η Σίσσυ Χρηστίδου.