Zappit

Σάγια: «Έλεγαν… η μαύρη, δεν την κάνουμε παρέα»

"Υπήρξε στιγμή που ένιωσα ότι δεν ταιριάζω πουθενά" δήλωσε η Σάγια.

Η Σάγια ήταν η αποψινή καλεσμένη της Τζένης Θεωνά στην εκπομπή Μαμα-δες της ΕΡΤ και μίλησε για τα σχόλια που είχε ακούσει στο παρελθόν λόγω του χρώματός της.

«Στα 12 ήρθα στην Ελλάδα. Υπήρχε ευγένεια, ήμουν πάντα η πιο διαφορετική. Όπως καταλαβαίνω κι από το παιδί μου, τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν από χρώματα και διαφορές. Αυτό έρχεται πιο μετά στην πορεία. Νομίζω ότι τη Δ’ Δημοτικού άρχισαν να σχολιάζουν και κάποια παιδιά έλεγαν: η μαύρη, δεν την κάνουμε παρέα! Γενικά υπάρχει. Υπάρχει και το bullying. Δεν είναι μόνο το χρώμα, αλλά σε ό,τι μπορεί να νιώσει κανείς ότι είναι διαφορετικός ο άλλος» εξομολογήθηκε η Σάγια.

«Γενικά η διαφορετικότητα δεν μου αρέσει σαν λέξη όταν αφορά ανθρώπους. Εγώ θα έλεγα ότι είμαστε μοναδικοί. Υπήρξε στιγμή που ένιωσα ότι δεν ταιριάζω πουθενά. Οι γονείς μου με βοήθησαν πολύ σε αυτό και το γεγονός ότι είχα έναν πατέρα που ήταν λευκός, ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια. Μετά πήγαινα από την άλλη μεριά που ήταν πιο σκούροι από εμένα γιατί εγώ είμαι μία μίξη. Έχω εικόνες ότι είμαστε όλοι οι ίδιοι, αλλά μπορεί να αλλάζουν οι νοοτροπίες της κάθε πλευράς. Το πήρα σαν θετικό γιατί με βοήθησε να καταλαβαίνω διάφορες νοοτροπίες. Έτσι, όπως έχει πάει η ζωή μου, μού έχει λειτουργήσει μόνο θετικά» πρόσθεσε η Σάγια.