Zappit

Ράνια Θρασκιά: «Δεν θα στηρίξω τον Απόστολο Γκλέτσο σε αυτή τη φάση»

"Αποφάσισα συνειδητά, από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, να λειτουργήσω θεσμικά".

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου μίλησε η Ράνια Θρασκιά. Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Buongiorno το πρωινό της Παρασκευής (4/10), κάνοντας τα δικά της σχόλια για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη διαχείριση της κατάστασης στο εσωτερικό του κόμματος.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης το πάει με τη θεσμική του σειρά το πράγμα, καθώς πρέπει πρώτα να επικυρωθεί η απόφαση ότι δεν είναι πλέον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άρα ισχύει αυτή η έκπτωση από την προεδρία. Υπάρχει περιθώριο και να μην επικυρωθεί διότι το ανώτατο όργανο στο κόμμα είναι η ΚΕ και το Συνέδριο μετά από αυτό, μπορεί στην ΚΕ να φανεί ότι δεν επικυρώνεται αυτή η απόφαση. Γι’ αυτό δε θέλει να προλάβει κάτι που δεν έχει αποφασιστεί αλλά νομίζω ότι πια είναι σαφές ότι και εκείνος θα είναι εκ νέου υποψήφιος αν επικυρωθεί ότι δεν είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει η Ράνια Θρασκιά.

«Αποφάσισα συνειδητά από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, να λειτουργήσω θεσμικά. Στην πορεία άλλαξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε ο Στέφανος Κασσελάκης. Από την πρώτη στιγμή, πίσω από το πρόσωπο, επέλεξα να δω τον θεσμό. Τίμησα σε όλη τη διαδικασία αυτού του σχεδόν ενός χρόνου υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη και πάλι τον θεσμό, άρα τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Για μια ακόμη φορά εγώ θα κληθώ, εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, να αποφασίσω και τότε ξεκάθαρα να πω ποιον πρόεδρο θα στηρίξω. Περιμένω να ολοκληρωθούν οι υποψηφιότητες. Θα στηρίξω θεσμικά τον ρόλο μου ως βουλευτής. Έχω κατασταλάξει μέσα μου αλλά δε θέλω να προτρέχω των γεγονότων», συμπληρώνει στην τοποθέτησή της η βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης.

«Δε θέλω να προσκαλέσω και εγώ τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση, γιατί δεν ξέρω από ποια πλευρά. Ως ιστορικός ηγέτης, νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε τη φωνή του και όταν θέλει εκείνος να ακούγεται δυνατά, ξέρει τον τρόπο να το κάνει», απαντά σε σχετική ερώτηση η Ράνια Θρασκιά.

«Οι υποψήφιοι πρόεδροι πρέπει να έρθουν με καθαρή φωνή και όταν αυτό ολοκληρωθεί, εμείς οι βουλευτές να εκπέμψουμε αυτό που πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε. Δε θα στήριζα τον Απόστολο Γκλέτσο σε αυτήν τη φάση, παρόλο που τον εκτιμώ και θεωρώ ότι κάθε υποψηφιότητα είναι αξιόλογη», καταλήγει επί του θέματος η Ράνια Θρασκιά.