Πέτρος Γαϊτάνος για τον βανδαλισμό των έργων στην Εθνική Πινακοθήκη: «Αυτός ο άνθρωπος το έκανε με μία παιδικότητα»

Πέτρος Γαϊτάνος

"Συγχωρέστε με αν ακούγεται κάπως, αλλά δεν προσπαθώ να τον δικαιολογήσω." δήλωσε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος ήταν καλεσμένος στην Κατερίνα Καινούργιου το πρωί της Πέμπτης 20/03 και τοποθετήθηκε για τον βανδαλισμό των έργων στην Εθνική Πινακοθήκη από τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπαδόπουλο.

«Με ενόχλησαν τα συγκεκριμένα έργα, τα βρίσκω πολύ κακόγουστα. Όλο αυτό που έγινε από τον βουλευτή εγώ δεν θα το έκανα, θα ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση, δεν θα το έκανα ποτέ. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτός ο άνθρωπος με μία παιδικότητα το έκανε. Συγχωρέστε με αν ακούγεται κάπως, αλλά δεν προσπαθώ να τον δικαιολογήσω. Αυτά τα έργα είναι φτιαγμένα με τη λογική και την αισθητική και το στήσιμο και την περιγραφή των ιερών εικόνων», απάντησε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

«Μιλάμε για κάτι το οποίο εμφανίζεται στην εθνική πινακοθήκη. Ένας κοινός χώρος για όλους τους Έλληνες, λειτουργεί μέσα από ένα εθνικό χαρακτήρα. Εγώ κι όλοι που είμαστε μέσα στην Εκκλησία αγωνιζόμαστε με τον τρόπο μας. Έχουν σκεφτεί άραγε ότι το θέμα δεν είναι τόσο κοινωνικό αλλά πνευματικό;

Υπάρχει κάτι που φτιάχνεται σαν εικόνα προσβλητική προς την Παναγία, μας ενδιαφέρει αν αυτό επηρεάζει την κοινωνία ή αν στα μάτια του δημιουργού του τριαδικού Θεού αυτού είναι απρέπεια;» είπε παρακάτω ο Πέτρος Γαϊτάνος στην τοποθέτησή του.