Παναγιώτα Βλαντή για πατέρα Αντώνιο: «Είδα παιδιά να σηκώνονται από παραβατικές οικογένειες, δεν ξέρω τι απέγιναν»

Παναγιώτα Βλαντή

«Αν είχα παιδιά, θα του τα εμπιστευόμουν και να μου τα βαπτίσει».

Ένα μέρος από όσα κατέθεσε η Παναγιώτα Βλαντή ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του πατρός Αντωνίου μετέδωσε η εκπομπή Buongiorno το πρωινό της Παρασκευής (27/9). Ο δημοσιογράφος, Στέργιος Σαμαρτζής, παρουσίασε απόσπασμα των λόγων της γνωστής ηθοποιού, που βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες πριν από δύο εβδομάδες, καταθέτοντας υπέρ του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», εξαίροντάς τον για το ήθος, το έργο και τη συμβολή του.

«Ήμουν εθελόντρια στην Κιβωτό. Το 2005, ο τότε υπουργός Πολιτισμού πλησίασε κάποιους ηθοποιούς του θεάτρου για να πάμε κάποια δώρα στην Κιβωτό. Όντως, πήγαμε με τη διαφορά ότι εγώ και κάποιοι άλλοι μείναμε και συνεχίσαμε στην Κιβωτό. Με είχε εντυπωσιάσει το έργο του πατρός Αντωνίου και η αξιοπρέπεια των παιδιών», φέρεται να κατέθεσε η Παναγιώτα Βλαντή.

«Είχα κάνει και μία παράσταση το 2008-09. Είχα πάει και στη Χίο μετά την παράσταση ένα καλοκαίρι. Είχα επαφή με τα παιδιά και με κάποια διατηρώ σχέση ακόμα και τώρα. Εγώ έχω να πω ότι γνώρισα ένα περιβάλλον φάρος αξιοπρέπειας και σεβασμού. Είδα παιδιά να σηκώνονται από παραβατικές οικογένειες, δεν ξέρω τι απέγιναν. Πραγματικά τον θαυμάζω για την επιμονή και το κουράγιο του και όλα αυτά που είχε χτίσει», συμπλήρωσε η ηθοποιός ενώπιον του δικαστηρίου.

«Αν είχα παιδιά, θα του τα εμπιστευόμουν και να μου τα βαπτίσει», επισήμανε χαρακτηριστικά η Παναγιώτα Βλαντή στην κατάθεσή της υπέρ του πατρός Αντωνίου.