Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Eμμανουήλ Καραλής και Ευαγγελία Πλατανιώτη με την Ελληνική σημαία στην τελετή λήξης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Χαμογελαστοί και υπερήφανοι οι Έλληνες σημαιοφόροι στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας του Παρισιού!

Το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη συγκέντρωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να πέσει η οριστική τους αυλαία, το βράδυ της Κυριακής, στο Παρίσι. Σε μια φαντασμαγορική τελετή λήξης, λοιπόν, όλες οι χώρες θα βρίσκονταν και πάλι στο στάδιο προκειμένου να πουν το δικό τους «αντίο» στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Έτσι, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο της ζωντανής σύνδεσης από το Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι, είδαμε τους εκπροσώπους όλων των χωρών να εισβάλλουν με χαμόγελα και υπερηφάνεια σε αυτή την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ως είθισται, βέβαια, πρώτη σημαία στο γήπεδο υψώθηκε η ελληνική την οποία και κρατούσαν ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής και η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη. Το δίδυμο των Ελλήνων σημαιοφόρων ακολούθησαν οι εκπρόσωποι της οικοδέσποινας Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως στη θέση των δύο Ελλήνων πρωταθλητών μας βρέθηκαν στις προηγούμενες Ολυμπιάδες ο Γιάννης Φουντούλης το 2021 στο Τόκιο, η Κατερίνα Στεφανίδη το 2016 στο Ρίοντε Τζανέιρο, ο Σπύρος Γιαννιώτης το 2012 στο Λονδίνο, η Πηγή Δεβετζή το 2008 στο Πεκίνο, ο Πύρρος Δήμας το 2004 στην Αθήνα και ο Κώστας Κεντέρης το 2000 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.