Ο Ιάσονας Μανδηλάς εξομολογείται: «Με έτρωγε, με πίεζε, ήταν σαν να κοροϊδεύω τον κόσμο»
"Πήρα δύναμη από τον Φώτη, από τον Γιώργο Καπουτζίδη. Σε αυτούς που δεν το είπα ήταν στους γονείς μου, γιατί δεν ήθελα να με επηρεάσουν" παραδέχεται ο Ιάσονας Μανδηλάς.
Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε ο Ιάσονας Μανδηλάς. Ο γνωστός τραγουδιστής και χορευτής μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά, όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την απόφασή του να δημοσιοποιήσει την σεξουαλική του ταυτότητα.
«Αισθανόμουν αμήχανα στα πρώτα video clip. Ήταν σαν να κοροϊδεύω τον κόσμο. Το πολύ καλό ήταν ότι, όταν αποφάσισα να κάνω το coming out, ήταν σύμφωνη και η εταιρεία. Μέχρι σήμερα και πριν από μένα δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον άλλο δισκογραφημένο τραγουδιστή ή τραγουδίστρια στην Ελλάδα που να το έχει κάνει» δηλώνει ο Ιάσονας Μανδηλάς.
«Εγώ, που με αφορά, δεν μπορώ να πω ότι το έκανε ο τάδε τραγουδιστής και πήρα δύναμη από αυτό. Πήρα δύναμη από τον Φώτη, από τον Γιώργο Καπουτζίδη. Το είχαμε συζητήσει με την εταιρεία, γιατί ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Σε αυτούς που δεν το είπα ήταν στους γονείς μου, γιατί δεν ήθελα να με επηρεάσουν ή να μπουν στη διαδικασία να με προστατεύσουν» εξομολογείται.
Πώς πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε αυτή τη δημόσια παραδοχή;
«Το έκανα, γιατί πιέστηκα. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα απαντήσει σε μία ερώτηση «τι σου αρέσει σε μία κοπέλα;», σε χιουμοριστική φάση, και ένας φίλος μου μού την «είπε». Εμένα αυτό με έτρωγε και με πίεζε, το ότι τώρα θα με αντιπαθούν γιατί νομίζουν ότι λέω ψέματα. Με πίεζε κι ο ένας, με πίεζε και η άλλη πλευρά και λέω: ξεκαθάρισέ το, να είσαι εσύ καλά με εσένα κι αν υπάρξει κόστος θα το πληρώσω» απαντά ο Ιάσονας Μανδηλάς.
«Προτιμώ να πληρώσω το κόστος για την αλήθεια μου, παρά το κόστος του να κρύβομαι και να λέω ψέματα», τονίζει.
Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Ιάσονας Μανδηλάς αποκαλύπτει πώς ένιωσε όταν διάβασε τα μηνύματα που έλαβε στα social media, μετά τη δημόσια εξομολόγησή του.
«Ήταν συγκλονιστικό, διότι στο Instagram ήταν το όνειρο της ζωής. Μου έστελναν μηνύματα αγάπης, χαράς, ότι άλλα παιδιά μίλησαν στους γονείς τους, έκλαιγα εγώ. Την άλλη μέρα μπαίνω στο Facebook… αδιανόητο το τι μπορεί να πει ο άνθρωπος. Στο Facebook ήταν ακριβώς το αντίθετο: 1000 αρνητικά σχόλια και 1 θετικό», περιγράφει.
«Το περίμενα αλλά με σόκαρε η ποσότητα και το λεξιλόγιο. Έλεγα πού το βρίσκετε τον λόγο και τον θυμό που έχετε μέσα σας; Πρέπει κάπως να πληγώσουν τον άλλο για να αισθανθούν λίγο καλύτερα με τον πληγωμένο τους εαυτό» επισημαίνει αμέσως μετά.
«Αυτό που έλεγα ήταν ότι ελπίζω να μην έχουν κάποιον γνωστό – αν και είμαι σίγουρος ότι έχουν – που να είναι γκέι, τρανς ή οτιδήποτε. Τι θα περνάνε αυτοί οι άνθρωποι;» αναρωτήθηκε ο Ιάσονας Μανδηλάς, με τον Φώτη Σεργουλόπουλο να σχολιάζει από την πλευρά του: «Πολλοί λένε: τι τα συζητάτε αυτά, πόσες φορές θα τα λέτε; Υπάρχει αυτή η ανάγκη των ανθρώπων».