Zappit

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης για το ρόλο του Μελέτη στις Άγριες Μέλισσες

«Πρόλαβα να κάνω αλητείες ως παιδί χωρίς να ξεφύγω, η δουλειά βοήθησε τους γονείς να μου δείξουν εμπιστοσύνη, γιατί μου την έδειχναν ήδη άλλοι άνθρωποι», είπε ο Γιώργος Γεροντιδάκης.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη έδωσε ο Γιώργος Γεροντιδάκης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την οικογένειά του, την Κάτια Δανδουλάκη, τις Άγριες Μέλισσες, τον Σασμό και πολλά άλλα.

«Δεχόμουν πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις για τα ίδια πράγματα, δεν είχα να απαντήσω και κάτι, οπότε σκέφτηκα γιατί να το κάνω όλο αυτό. Ο πατέρας μου έχει μετακομίσει στην Αστυπάλαια, έφτιαξε το μαγαζί “Το στενάκι του Κουκλά” και η μητέρα μου φτιάχνει γλυκά για vegan. Τα δυο μου αδέλφια είναι σεφ στη Γαλλία, στο εστιατόριο Νολίνσκι, που έχει δυο αστέρια Μισελέν. Ήταν τεράστια εμπειρία όταν 11 χρονών βρέθηκα στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έκανα χειραψία με τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη», είπε αρχικά ο Γιώργος Γεροντιδάκης.

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης είπε στη συνέχεια: «Ήμουν τυχερός, γιατί έπαιξα σε σειρές που είχαν επιτυχία και με ανθρώπους με τους οποίους είχα μία σχέση οικογενειακή. Πρόλαβα να κάνω αλητείες ως παιδί χωρίς να ξεφύγω, η δουλειά βοήθησε τους γονείς να μου δείξουν εμπιστοσύνη, γιατί μου την έδειχναν ήδη άλλοι άνθρωποι. Με τα χρήματα που έβγαλα ως παιδί, πλήρωσα τη δραματική σχολή και είχα και μία συνεισφορά στα οικονομικά της οικογένειας μου».

Για την Κάτια Δανδουλάκη, ο Γιώργος Γεροντιδάκης είπε: «Η Κάτια Δανδουλάκη είναι στρατιώτης αυτής της δουλειάς, κάνει μαραθώνιο, και αυτό είναι μάθημα, η δουλειά μας είναι μαραθώνιος και όχι εκατοστάρι. Μακάρι όλοι οι ηθοποιοί, και οι νέοι, να είχαν θιασάρχες, όπως η Κάτια Δανδουλάκη».

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης ανέφερε επίσης: «Πήρα απόσταση από τα σήριαλ στα 18 μου, γιατί σε αυτή την ηλικία είχα να αναμετρηθώ με ανθρώπους που επέλεξαν αυτό το επάγγελμα, υπήρχε σύγκριση. Όταν ένα παιδί έχει μάθει να δουλεύει συνεχόμενα από τα 11 μέχρι τα 22, προφανώς του φαίνεται παράξενο όταν δεν παίρνει μία δουλειά. Έκανα λάθη, έπρεπε να αναμετρηθώ με καινούρια πράγματα, η τηλεόραση δεν μου έδινε πλέον τροφή, γιατί δεν ήξερα πια να την κάνω με νέους όρους. Έπρεπε να μεγαλώσω και όχι να είμαι το παιδάκι που κάποτε έπαιζε, απείχα μεν από την τηλεόραση, άλλα δεν απείχα από τη δουλειά για το βιοπορισμό μου. Ως ηθοποιός είμαι απόφοιτος λυκείου, η κοινωνία μας δεν έχει φροντίσει, οι άνθρωποι της τέχνες να πληρώνονται ανάλογα, ώστε να μπορούν να παράξουν.

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης δεν μπορούσε να μην αναφερθεί για τον ρόλο του στην σειρά Άγριες Μέλισσες, που έκανε τεράστια επιτυχία: «Δεν έκανα το ρόλο του Μελέτη στις Άγριες Μέλισσες, άλλα συζήτησα με ένα μέρος του εαυτού μου, που είχε αυτές τις ανησυχίες, ο Μελέτης με ξύπνησε. Όταν τέλειωσαν οι Άγριες Μέλισσες τέλειωσε και η συζήτηση με το κομμάτι του εαυτού μου, άλλα αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει μία ωραία ανάμνηση».

Για τον Σασμό, ο Γιώργος Γεροντιδάκης είπε: «Μπήκα στον Σασμό, γιατί η ζωή μας είναι συνεχόμενα ταξίδια, η δουλειά μας καλώς η κακώς δεν σταματάει. Φέτος οπουδήποτε και αν παίζω κάνω διπλά πράγματα. Είναι σα να κάνω 4 χαρακτήρες».

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης είπε για την τηλεόραση: «Βλέπω τα πάντα στην ελληνική τηλεόραση, δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω γιατί η τηλεόραση είναι big brother, δεν αντέχεις να βλέπεις μία ιστορία από τόσες πτυχές. Όταν γίνονται κατά συρροή γυναικοκτονίες, δεν αναλογιστήκαμε το γιατί, αναλωνόμαστε σε λεπτομέρειες σα να δίνουμε οδηγίες στους επόμενους θύτες. Υπάρχει μία υπερανάλυση των πραγμάτων σε τέτοιο βαθμό που χάνεται η ουσία».

Για τη συντροφικότητα, ο Γιώργος Γεροντιδάκης ανέφερε: «Δεν είμαι δύσκολος σύντροφος λόγω της δουλειάς μου, ζω ήρεμα και χαλαρά μία φυσιολογική ζωή, η κάθε ανθρώπινη σχέση χρειάζεται τον χρόνο της. Αν δεν υπάρχει χρόνος, θα κλέψεις από κάπου άλλου για να δώσεις εκεί που θέλεις, για εκείνη την περίοδο περισσότερο χρόνο. Μπορεί να είναι λιγότερος ο χρόνος για τους ανθρώπους που αγαπάς, άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ποιοτικός».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Γεροντιδάκης είπε: «Δεν μου αρέσει καθόλου το κλισέ του άνδρα κυνηγού, ούτε το κλισέ “κουμάντο στο σπίτι κάνει η γυναίκα”, θεωρώ ότι ο ένας βοηθάει τον άλλο και πορευόμαστε. Εγώ πιστεύω ότι σήμερα φλερτάρουν περισσότερο οι γυναίκες από τους άντρες, άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό, είναι μία καινούρια συνθήκη. Έδωσα και πήρα αγάπη, είτε με ανθρώπους που μιλάω ή με εκείνους που δεν μιλάω, θέλω να σκέφτονται ότι ήμουν απόλυτα παρών, με τα σωστά και τα λάθη μου».