Ο Αλέξανδρος Ρήγας για το πρόβλημα υγείας: «Υπάρχει ο θυμός ότι μετά τον θάνατό σου, η ζωή θα συνεχίζεται κανονικά»

Αλέξανδρος Ρήγας

"Με την Άννα Παναγιωτοπούλου θα υπάρχει πάντα η σύνδεση μέσα από τις συνεργασίες μας".

Καλεσμένος στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6) ο Αλέξανδρος Ρήγας. Ο γνωστός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα του ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έπαρση της νιότης που πέρασε, στις σκέψεις που έκανε όταν πέρασε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά και στην πρόσφατη απώλεια της Άννας Παναγιωτοπούλου.

«Ένιωσα κάποια στιγμή την έπαρση της νιότης, μία αλαζονεία που περπατάει κάποιες φορές με τη ματαιοδοξία. Αισθάνεσαι ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνεις, ότι είσαι το κέντρο του κόσμου. Φαντάζομαι όμως ότι οι περισσότεροι άνθρωποι «παντρεύονται» την έπαρση της νιότης», δηλώνει ο Αλέξανδρος Ρήγας.

«Η δουλειά μου ήταν πάντα ένας τρόπος για να προσδιοριστώ κοινωνικά και υπαρξιακά, ήταν ένας «φάρος» για μένα. Όταν πήγαιναν καλά τα πράγματα στη δουλειά, αισθανόμουν και μία εσωτερική πλήρωση. Έπαιρνα αποδοχή από τη δουλειά, εκτίμηση, όλα όσα αποζητούσα», παραδέχεται ο γνωστός δημιουργός.

«Η ζωή μπορεί να υπάρξει μια χαρά και χωρίς εμάς, όταν έρχεσαι κοντά με τον θάνατο αισθάνεσαι την ασημαντότητα της ύπαρξής σου. Αν το αντιλαμβανόμασταν αυτό και δεν αισθανόμασταν οι βασιλείς του σύμπαντος, θα μας έκανε πιο ανοιχτούς και επιεικείς απέναντι στα πράγματα και  στους ανθρώπους. Υπάρχει ο θυμός ότι μετά τον θάνατό σου, η ζωή θα συνεχίζεται κανονικά», εξομολογείται σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Αλέξανδρος Ρήγας, με αφορμή το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε στο πρόσφατο παρελθόν.

«Με την Άννα Παναγιωτοπούλου θα υπάρχει πάντα η σύνδεση μέσα από τις συνεργασίες μας. Ήταν πάρα πολύ σπουδαία και θεωρώ ότι η ερμηνεία της στη «Μαντάμ Σουσού» ήταν στο top3 των καλύτερων ερμηνειών στην ελληνική τηλεόραση», σημειώνει ο Αλέξανδρος Ρήγας για την αείμνηστη ηθοποιό και πρώην συνεργάτιδά του.