Μίκης Θεοδωράκης: Η κόρη του, Μαργαρίτα άνοιξε τις πόρτες της ιστορικής οικίας στο Κουκάκι

Μίκης Θεοδωράκης

"Είχαμε τη συνήθεια ως οικογένεια να κάνουμε πάρτι κάθε εβδομάδα, αφιερωμένο σε κάποιο είδος" περιγράφει η Μαργαρίτα Δρούτσα.

Στην κάμερα του Happy Day και τη δημοσιογράφο Χριστιάνα Κοχλατζή άνοιξε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, το πρωινό της Δευτέρας την πόρτα του ιστορικού της σπιτιού στο Κουκάκι. Παράλληλα, βεβαίως, ξεναγώντας το τηλεοπτικό κοινό σε διάφορους χώρους, η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη μοιράστηκε ιστορίες από το παρελθόν.

Μπροστά στην είσοδο βρίσκεται ένα ιδιαίτερο φόρεμα της μητέρας της για το οποίο και η Μαργαρίτα Θεοδωράκη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω κρατήσει φόρεμα της μητέρας μου από το 1959, όταν χόρευε μπαλέτο. Δεν το ξαναφόρεσε, το είχε κρυμμένο, το βρήκα και το έβαλα εγώ. Εγώ δεν το φόρεσα ποτέ».

«Έχω πολλά αναμνηστικά από τα ταξίδια που πήγαινα. Ένα πράγμα από εδώ, ένα από εκεί και έτσι γέμισα το καθιστικό».

«Σε αυτήν την τραπεζαρία κάθονταν πολλοί υπουργοί που ήταν φίλοι του πατέρα μου. Είχαμε τη συνήθεια ως οικογένεια να κάνουμε πάρτι κάθε εβδομάδα, αφιερωμένο σε κάποιο είδος» δήλωσε εν συνεχεία, στον αντίστοιχο χώρο της οικίας στο Κουκάκι, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην κάμερα του Happy Day το πρωινό της Δευτέρας στον Alpha.