Μιχάλης Ρέππας για Μάρκο Σεφερλή: «Δεν έχουμε δει ποτέ ούτε μία του παράσταση»

Μιχάλης Ρέππας

"Εγώ αγόρασα το σπίτι μου, όταν μου πρότειναν να κάνω διαφήμιση και μου έδωσαν 5 εκατομμύρια δραχμές".

Συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα παραχώρησαν από κοινού ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου. Το δίδυμο των επιτυχιών στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά άνοιξε τα χαρτιά του στον Γιάννη Πουλόπουλο απαντώντας για τα όρια της σάτιρας, τις οικονομικές απολαβές, ενώ κάνουν τη δική τους τοποθέτηση και για τον Μάρκο Σεφερλή.

«Δεν βάζουμε ποτέ φρένο στη γραφή μας λόγω του politically correct. Το είχαμε… ανακαλύψει από μόνοι μας πριν ανακαλυφθεί. Πραγματικά προσέχαμε πάντα να μη θίξουμε πρόσωπα. Να κάνεις σάτιρα και να μη θίγεις κανέναν, είναι σαν να κάνεις καφέ από… αλεσμένη φακή», δηλώνει ο Μιχάλης Ρέππας.

«Μπορώ να σου πω ότι, μετά από τόσα χρόνια στη δουλειά, τώρα έχουμε περισσότερο άγχος απ’ ό,τι παλαιότερα για το εάν θα έχει επιτυχία μια δουλειά μας. Στις «Τρεις Χάριτες» σχεδόν δεν ξέρω αν υπήρχαν νούμερα. Απλώς μετρούσαμε τις διαφημίσεις, γιατί τότε διαφημίζεις έβαζαν μόνο μπροστά από ένα πρόγραμμα», θυμάται από την πλευρά του ο Θανάσης Παπαθανασίου.

«Εμείς αυτή τη στιγμή, καλώς ή κακώς, κάνουμε μία παρωδία των σήριαλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι περιφρονούμε τους συναδέλφους που κάνουν σοβαρή δουλειά. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει με αυτά που συγκινείται», απαντά ο Μιχάλης Ρέππας σχετικά με τα όρια της σάτιρας και τους περιορισμούς που τίθεται από την πολιτική ορθότητα.

«Στο «Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο» μας κατηγορούσαν ότι κοροϊδεύουμε τους τυφλούς. Εμείς σατιρίζαμε τον τρόπο που εκμεταλλευόταν το παλιό σινεμά την αναπηρία και όχι την ίδια την αναπηρία. Στους «Συμπέθερους από τα Τίρανα» θα έπρεπε δηλαδή να μας είχαν βάλει μέσα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

«Δεν έχει τύχει να δούμε ποτέ παράσταση του Μάρκου Σεφερλή αλλά σέβομαι τον επαγγελματισμό του», παραδέχεται ο Μιχάλης Ρέππας σε άλλο σημείο, ενώ κλείνοντας αποκαλύπτει: «Όλες οι δουλειές μας εκτός από τις «Χάριτες» ήταν πολύ καλά αμειβόμενες. Εγώ αγόρασα το σπίτι μου, όταν μου πρότειναν να κάνω διαφήμιση και μου έδωσαν 5 εκατομμύρια δραχμές».