Μιχάλης Αεράκης: «Όταν είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να γίνω παπάς, μου έριξε χαστούκι»

Μιχάλης Αεράκης

"Τον σεβόμουν, αλλά είχε και μία αγριάδα. Αν σε κοιτούσε με τα μάτια του, πάγωνες" δήλωσε ο Μιχάλης Αεράκης.

Ο γνωστός ηθοποιός, Μιχάλης Αεράκης, μίλησε στο «Καλημέρα Είπαμε;» μεταξύ άλλων για τον ρόλο του ως ιερέας στην τηλεόραση, ενώ μοιράστηκε και ιστορία από το παρελθόν όταν αποκάλυψε στον πατέρα του ότι θέλει να γίνει ιερέας.

«Έτυχε να με πάρουν τηλέφωνο ή να μου στείλουν μηνύματα για να βαφτίσω το παιδί τους, να παντρέψω τα παιδιά τους και να με κάνουν παπά. Είχα επίσημη πρόταση γιατί ένας δεσπότης δικαιούται να χρίζει λαϊκό σε παπά μέχρι τα 74 του έτη χωρίς να πάει σε ιερατική σχολή. Πολλές τέτοιες προτάσεις, να εξομολογήσω, να πάω σε ζευγάρια που είναι τσακωμένα για να τους τα φτιάξω» είπε αρχικά ο Μιχάλης Αεράκης.

«Ο παππούς μου ήταν αρχικά παπάς, ο παπά-Μιχάλης. Στη σειρά (σ.σ. Σασμός) ήταν Γρηγόρης και τους είπα ότι αν δεν γίνει παπα-Μιχάλης, εγώ δεν παίζω. Εγώ ήμουν στα πόδια του παππού μου κι ο μπαμπάς μου έλειπε στη Γερμανία. Μού άρεσε όλη αυτή η θρησκευτική παράσταση. Όταν μεγάλωσα λίγο, ήθελα να γίνω παπάς και το είπα στον κύρη μου, που είχε γυρίσει. Μου είπε να πάω πιο κοντά του. Με άγνοια κινδύνου πήγα και μου έριξε ένα χαστούκι -το πρώτο και το τελευταίο- και πήγα πέντε μέτρα. Τον σεβόμουν, αλλά είχε και μία αγριάδα. Αν σε κοιτούσε με τα μάτια του, πάγωνες» δήλωσε ο Μιχάλης Αεράκης.