Zappit

Ματίνα Παγώνη για Μαρινέλλα: «Όσο λιγότερα γνωρίζει για την κατάστασή της τόσο το καλύτερο»

"Θα της είπαν ότι υπήρξε ένα περιστατικό περαστικό και ότι τώρα πηγαίνουμε προς βελτίωση".

Για τα νεότερα γύρω από την κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας μίλησε η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή Buongiorno το πρωί της Τετάρτης (2/10). Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε για ακόμη μία φορά την κρίσιμη αλλά σταθερή πορεία της ασθενούς, επισημαίνοντας πως χρειάζεται χρόνος, προκειμένου οι θεράποντες γιατροί να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα.

«Όπως έγραψαν και οι συνάδελφοι στο ανακοινωθέν, η κατάσταση είναι κρίσιμη χωρίς σημαντικές επιπλοκές. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και έναν πυρετό να κάνει, είναι αναμενόμενο και δεν μας ανησυχεί. Κάθε 24ωρο που περνάει είναι πολύτιμο και η ασθενής βελτιώνεται», ανέφερε αρχικά η Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα των αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων.

«Ανάλογα με τον απεικονιστικό και εργαστηριακό έλεγχο σε τακτά διαστήματα, οι γιατροί θα κρίνουν πώς θα κινηθούν. Η φαρμακευτική αγωγή έχει αποδώσει, περιμένουμε να μπούμε στη φάση της σταδιακής βελτίωσης», συμπλήρωσε η γιατρός, ενώ σημειώνει πως, με βάση τις δικές της πληροφορίες, η Μαρινέλλα δεν βρίσκεται σε καταστολή.

«Για να είμαστε ειλικρινής, η ίδια έχει επαφή με το περιβάλλον αλλά ο ασθενής όσο λιγότερα γνωρίζει τόσο το καλύτερο, όταν αυτός βρίσκεται σε μία μονάδα. Δεν είναι δυνατόν να του εξηγήσεις λεπτομέρειες. Θα της είπαν ότι υπήρξε ένα περιστατικό περαστικό και ότι τώρα πηγαίνουμε προς βελτίωση. Η Μαρινέλλα είναι μία έξυπνη γυναίκα και δεν χρειάζεται να της πεις περισσότερα. Η ψυχολογική κατάσταση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο», καταλήγει η Ματίνα Παγώνη.