Μαρινέλλα – Η Ματίνα Παγώνη δίνει τις τελευταίες πληροφορίες για την υγεία της: «Πλέον είναι θέμα οργανισμού»

Ματίνα Παγώνη

"Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι τα πιο δύσκολα εγκεφαλικά. Χρειάζεται μεγάλη επιμονή, υπομονή και με συνεχή έλεγχο".

Για την κατάσταση που παρουσιάζει η Μαρινέλλα μετά το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη χθες βράδυ (25/9) κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Ηρώδειο μίλησε η Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, σε τηλεφωνική της επικοινωνία σήμερα το πρωί με την εκπομπή Happy Day, περιέγραψε τη σοβαρότητα του περιστατικού, τονίζοντας πως οι πρώτες 48 ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την έκβαση της κατάστασης.

«Κανένας δε μπορεί να σας πει αυτή τη στιγμή την εξέλιξη, αν δεν περάσουν δύο με τρία 24ωρα. Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι τα πιο δύσκολα εγκεφαλικά. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά είναι ευκολότερα και μπορούμε πιο γρήγορα να δούμε την εξέλιξή τους. Το αιμορραγικό είναι το πιο βαρύ, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη επιμονή, υπομονή και με συνεχή έλεγχο εργαστηριακό να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

«Η εγκεφαλική αιμορραγία έχει ένα βασικό σύμπτωμα: έντονη κεφαλαλγία, την οποία όπως αναφέρουν όλοι την είχε πριν βγει στη σκηνή», επισημαίνει η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για τη Μαρινέλλα.

«Η αντιμετώπιση ήταν ταχύτατη. Ας ευχηθούμε όλοι να πάει καλά. Πλέον είναι θέμα οργανισμού. Είναι ένας πολύ δυνατός οργανισμός. Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, αν δεν περάσουν 2 με 3 24ωρα. Εννοείται ότι παίζει αρνητικό ρόλο το στρες και η ηλικία. Δεν έπρεπε να βγει στη σκηνή και να συνεχίσει στην ίδια ένταση», τόνισε η Ματίνα Παγώνη για τη σπουδαία ερμηνεύτρια, Μαρινέλλα.