Zappit

Μαρία Κατσανδρή: «Φυσικά και αντιστεκόμουν στην δικτατορία, ήμουν στην παρανομία, έκανα αντίσταση»

«Το βρίσκω γελοίο να επιστρέψουν οι μαθητικές ποδιές», είπε η Μαρία Κατσανδρή.

Η Μαρία Κατσανδρή, η πιστή οικονόμος των Μαρκόπουλων, Βιργινία, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο.

«Η Βιργινία είναι ένα πολύ σκοτεινό, ήσυχο πλάσμα. Έχει ζήσει μια αντίστοιχη κατάσταση με την Χλόη. Δηλαδή, είχε ερωτευτεί κι αυτή ένα αγόρι όταν ήταν μικρή, κλέφτηκαν, αλλά ο πατέρας της, της έκλεισε την πόρτα και την έδιωξε από το σπίτι. Και βρέθηκε στο δρόμο γιατί την παράτησε και ο αγαπημένος της. Έτσι την πήραν οι Μαρκόπουλοι ψυχοκόρη στο σπίτι τους», είπε αρχικά η Μαρία Κατσανδρή.

Η Μαρία Κατσανδρή είπε στη συνέχεια: «Όταν μάθει η Θάλεια ότι ο σύζυγός της την απατά με την καλύτερή της φίλη, θα δείτε πώς θα αντιδράσει κι εκείνη, αλλά και πώς θα αντιδράσουν και κάποιοι άλλοι απέναντι στη Θάλεια».

Όπως λέει η ίδια, έχει βιώσει απιστία και «η πρώτη αντίδραση ήταν να ρωτήσω αν ήταν σοβαρό, γιατί “υποτίθεται” είμαι πολιτισμένος άνθρωπος, και αν δεν είναι, αν μπορεί να ξεπεραστεί. Και μετά υπάρχει ο χωρισμός».

Στον «Άγιο έρωτα» βλέπουμε τις μαθήτριες να φορούν ποδιές, όμως, εκείνη δηλώνει αρνητική στο ενδεχόμενο επιστροφής της μαθητικής ποδιάς στο σχολείο: «Ο Χριστός και η Παναγία! Το βρίσκω γελοίο να επιστρέψουν οι μαθητικές ποδιές!».

Η Μαρία Κατσανδρή εξομολογήθηκε επίσης: «Φυσικά και αντιστεκόμουν στην δικτατορία. Ήμουν στην παρανομία, έκανα αντίσταση, όχι μόνη μου, αλλά μαζί με άλλους ανθρώπους, φυσικά».

Το θέατρο και η τηλεόραση, όπως θα πει, δεν αποφέρουν χρήματα στους ηθοποιούς. Κατά τη διάρκεια του lockdown, που δεν είχε δουλειά, έγινε πωλήτρια ρούχων «είχα μεγάλη χαρά, ήταν ρόλος, έπαιζα έναν ρόλο».

Δίνοντας μια συμβουλή στα νέα παιδιά είπε πώς αν κάποιος σκέφτεται να ασχοληθεί με την υποκριτική για τη δόξα και τα λεφτά «να μην το κάνει γιατί θα είναι κακός ηθοποιός».