Μανούσος Μανουσάκης: «Οι γυναίκες του καταυλισμού αντέδρασαν για τη σκηνή με την Ερατώ μπροστά στον καθρέφτη»

Μανούσος Μανουσάκης

«Όταν είδαν την ερωτική σκηνή, οι γυναίκες του καταυλισμού ενθουσιάστηκαν», είπε ο Μανούσος Μανουσάκης

Ο Μανούσος Μανουσάκης μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αντώνη Λαγουδάκη, όπου έκανε flashback στις μεγάλες του τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως οι Ψίθυροι Καρδιάς, το Άγγιγμα Ψυχής και το «Μη μου λες αντίο».

«Οι Ψίθυροι Καρδιάς άφησαν ιστορία, γιατί ήταν η πρώτη σειρά που τόλμησε να καταγγείλει τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Η κοινότητα των τσιγγάνων μας δέχτηκε και μας αγκάλιασε. Εκείνη η εποχή ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή, υπήρχε άλλη συνθήκη. Τα νούμερα τηλεθέασης ήταν κάθε φορά και υψηλότερα μέχρι που έφτασαν σε πανελλήνιο ρεκόρ, άσπαστο έως σήμερα. Οι γυναίκες της κοινότητας είχαν αντιδράσει για την σκηνή με την Ερατώ μπροστά στον καθρέφτη. Όταν είδαν την ερωτική σκηνή, οι γυναίκες του καταυλισμού ενθουσιάστηκαν», είπε αρχικά ο Μανούσος Μανουσάκης.

Ο Μανούσος Μανουσάκης είπε στη συνέχεια: «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την εκκλησία όταν κάναμε το Άγγιγμα Ψυχής. Δεν θέλαμε να δείξουμε έναν πάπα, ο οποίος τρέχει πίσω από τον ποδόγυρο. Το θέμα ήταν ένας άνθρωπος που υποκύπτει στον πειρασμό και επιστρέφει σε αυτό που πιστεύει, όχι το σκάνδαλο. Στα Γιάννενα και στα Ζαγοροχώρια οργάνωναν εκδρομές στα μέρη που είχαμε κάνει γυρίσματα για το Άγγιγμα Ψυχής. Το πιο δύσκολο γύρισμα ήταν η ερωτική σκηνή στο Άγγιγμα ψυχής».

Για την σειρά “Μη μου λες αντίο”, ο Μανούσος Μανουσάκης ανέφερε: «Διάβασα πολλές φορές το κοράνι όταν κάναμε το “Μη μου λες αντίο”. Είχαμε θρησκευτική σύμβουλο στα γυρίσματα. Θυμάμαι την σκηνή που ο πρωταγωνιστής, Μέμος Μπεγνής, πλένεται με μανία μετά την ερωτική επαφή».