Μαγειρίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας
Δείτε πώς θα φτιάξατε την τέλεια μαγειρίτσα.
Η καλύτερη πασχαλινή συνταγή, με όλα τα μυστικά της επιτυχίας, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μαγειρίτσα παριανή που αξίζει να φτιάξετε φέτος το Πάσχα.
Δείτε ΕΔΩ τα υλικά για τη μαγειρίτσα
Για τη μαγειρίτσα παριανή
Καθαρίζουμε πρώτα τα εντεράκια, γυρνώντας τα μέσα έξω µε ένα στυλό ή µολύβι. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε µπολ. Στύβουμε 1 λεμόνι για την μαγειρίτσα παριανή και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες, μέχρι να ασπρίσουν. Μπορούμε να το κάνουμε και µία μέρα πριν. Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και πιάνοντας 2-3 έντερα τα πλέκουμε σε λεπτή κοτσίδα.
Τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε με μαχαίρι σε πολύ ψιλά κοµµάτια. Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Την ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κοµµάτια.
Χοντροκόβουµε τα μαρούλια και τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεµµύδια. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεµµυδάκια την ψιλοκοµµένη συκωταριά και τα ψιλοκοµµένα εντεράκια. Ανακατεύουµε καλά.
Καλύπτουμε τα υλικά µε νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράζει για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τα μαρούλια, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε 15 λεπτά. Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε μπόλικο άνηθο.
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε τα αυγά µε το λεμόνι και αραιώνουμε µε ζωμό από το φαγητό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε τη μαγειρίτσα µε το αυγολέμονο. Την αφήνουμε για 10΄ πάνω στο σβησμένο µάτι της κουζίνας.
Δείτε ΕΔΩ όλα τα μυστικά για την καλύτερη μαγειρίτσα!