Λευτέρης Πετρούνιας: «Η πρώτη και η τελευταία μου σκέψη είναι οι κόρες μου, στόχος είναι το χρυσό»

Λευτέρης Πετρούνιας

"Έχω δώσει την ψυχή μου και για τη χώρα μου και για το εθνόσημό μου".

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για όλα στην εκπομπή Στούντιο 4.

«Για μένα είναι οι τρίτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, έχω πολύ καλό προαίσθημα, το περιμένω πώς και πώς. Ο στόχος για το Παρίσι είναι το χρυσό. Μετράμε τους αντιπάλους μας, ξέρουμε ότι αυτό που ετοιμάζουν θα είναι για τις πρώτες 3 θέσεις, τώρα… αυτό που μετράει είναι να είμαι ο πιο ψύχραιμος από όλο τον τελικό εκείνη τη μέρα γιατί και οι 8 θα είναι πολύ καλοί.

Αυτό που με κάνει να ξεχωρίζω από τους αντιπάλους μου είναι η διάρκεια που κρατάω κάθε δυναμικό στοιχείο, αλλά είναι και ο τρόπος που το κρατάω. Αυτό που με κάνει να υπερτερώ είναι πως όλοι οι υπόλοιποι πάνε προς το δυναμικό στοιχείο και θα δεις μια ανεπαίσθητη μικρή κίνηση. Ακόμη και αν είναι πολύ καλό αυτό που κάνουν, υπάρχει μια ανεπαίσθητη μικρή κίνηση. Σε μένα παγώνει ο χρόνος, το έχω βρει, το ξέρω, το αισθάνομαι», αποκαλύπτει ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Τη στιγμή επάνω στο βάθρο δεν θα την ξεχάσω ποτέ γιατί την αφιέρωσα στον μπαμπά μου. Ήταν 15 Αυγούστου, ήταν η γιορτή του και ήταν η πρώτη φορά που δεν ήταν κοντά μου στη γιορτή του, οπότε ολοκληρώθηκε όλο αυτό που ένιωθα μέσα μου από την απώλεια του πατέρα μου», εξομολογείται ο Λευτέρης Πετρούνιας και στη συνέχεια λέει για τις κόρες του:

«Οι κόρες μου είναι το βασικό κίνητρο πλέον. Από όταν έκανα παιδιά και μετά, η πρώτη και η τελευταία μου σκέψη είναι οι κόρες μου».

«Έχω δώσει την ψυχή μου και για τη χώρα μου και για το εθνόσημό μου και το ίδιο θα ισχύσει και τη μέρα του τελικού, πάλι την ψυχή μου θα δώσω», καταλήγει ο Λευτέρης Πετρούνιας.