Zappit

Λάκης Παπαδόπουλος: «Είχα πει στον Μίκη Θεοδωράκη να πάει στην απαίσια εξορία του στο Παρίσι»

"Τον πείραξαν τα ψιλά ρεβέρ και το πανκ που έβγαζα. Δεν βάζω μυαλό. Ό,τι νιώθω το λέω".

Συνέντευξη στην κάμερα του Buongiorno και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα έδωσε ο Λάκης Παπαδόπουλος. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μίλησε για τη μακρόχρονη πορεία το στον χώρο του τραγουδιού, καθώς και στη συνεργασία του με τον Μάνο Ξυδούς και τον Μάνο Χατζιδάκι.

«Με τον Μάνο Ξυδούς ήμασταν συγγενείς γύρω από τη μουσική. Δεν έχω μετανιώσει για τραγούδια που έχω δώσει σε άλλους, μου αρέσει να ακούγονται ακόμα και από ένα λαϊκό λαρύγγι. Ο στίχος της ραπ έχει στιγμές, έχει μεγαλείο, έχει δίδαγμα. Ο γιος μου ραπάρει, είναι πολύ καλός», δηλώνει ο Λάκης Παπαδόπουλος.

«Με τον Χατζιδάκι ήμασταν συνάδελφοι στο ραδιόφωνο. Μιλούσαμε στον ενικό και ήταν μεγάλη τιμή μου, ακολουθούσε τον σφυγμό της νεολαίας. Ο Χατζιδάκις ήταν με τους αδύναμους», θυμάται ο μουσικοσυνθέτης.

«Ένα τραγούδι μου, ο «Σταθμός Λαρίσης», μιλούσε για τα Τέμπη, για ένα δυστύχημα που θα γινόταν 35 χρόνια μετά. Εγώ δεν αισθάνομαι ποτέ αδύναμος», εξομολογείται ο Λάκης Παπαδόπουλος.

«Τον Μίκη Θεοδωράκη κάπου τον πείραξαν τα ψιλά ρεβέρ και το πανκ που έβγαζα. Είχε πει ότι καλύτερα να πάει ξανά στην εξορία. Είχα βγει τότε και είχα πει: να πάτε στην απαίσια εξορία σας εκεί στο Παρίσι. Δεν βάζω μυαλό. Ό,τι νιώθω το λέω», παραδέχεται ο Λάκης Παπαδόπουλος στην πρωινή εκπομπή του MEGA.