Με αφορμή τον επερχόμενο δεύτερο κύκλο της σειράς «Έρημη χώρα» στην ΕΡΤ, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» όπου και συνομίλησε με την Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου την Κυριακή. Μέσα σε όλα, δε, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια κλήθηκε να τοποθετηθεί για το κίνημα metoo και όσα αυτό θα αφήσει στην επόμενη ημέρα του θεάτρου.
Πιο συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη εξήγησε πως «προφανώς αυτό ήταν εκεί, έβραζε και ευτυχώς άνοιξε μια πύλη. Κάποιες πολύ γενναίες γυναίκες, στον χώρο του αθλητισμού και συναδέλφισσες, άνοιξαν αυτό το κουτί της Πανδώρας. Βγήκαν πάρα πολλά στην επιφάνεια και αυτό είναι κάτι που είναι μόνο καλό, λυτρωτικό και μια τεράστια προστασία για τα νεότερα παιδιά που έρχονται στον χώρο».
«Στη δουλειά μας είναι πολύ εύκολο να χαθούν τα όρια του παιχνιδιού, της έκθεσης, του τι ζητάς από τον άλλον γιατί είμαστε πολύ ανοιχτοί και πρέπει να είμαστε ανοιχτοί ψυχικά. Διαθέσιμοι. Ένας σκηνοθέτης ή ένας παραγωγός έχει μια τεράστια εξουσία επάνω σου και εμείς, όταν είμαστε νέοι, τον κοιτάμε με μάτια ορθάνοιχτα και θέλουμε να του προσφέρουμε και να πάρουμε. Όλο αυτό είναι μια διαδικασία οπότε είναι πραγματικά ιεροσυλία να πατήσεις πάνω σε αυτό το πράγμα και να τραυματίσεις μια ψυχή. Είναι ένα τραύμα αυτό που μετά το κουβαλάς και σε απομακρύνει από αυτό που αγαπάς. Τα όρια είναι πολύ δυσδιάκριτα στη δουλειά μας».
«Όταν λοιπόν μιλήθηκε όλο αυτό το πράγμα, νομίζω ότι πλέον και εμείς που είμαστε πια μεγαλύτεροι και πολύ πιο έτοιμοι να προστατεύσουμε ένα παιδί όπως ήμασταν και εμείς κάποτε. Τα νέα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τα όρια και οι νέοι σκηνοθέτες έχουν μια εντελώς άλλη αντιμετώπιση και νοοτροπία. Υπήρχε μια νοοτροπία εξουσίας και δύναμης που σχεδόν δεν το παίρναμε χαμπάρι γιατί «έτσι ήταν» και έπρεπε, όπως λέμε, στη δουλειά μας να έχουμε γερό στομάχι» πρόσθεσε, με σαφήνεια, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη στη συνέντευξη που έδωσε στο μαγκαζίνο της ΕΡΤ.