Αυθόρμητη, αφοπλιστική και ορκισμένη να μην αλλάξει ποτέ, η Κρυστάλλω Πατσιά μιλά στο Like.com.cy και στην Μικαέλλα Μικελλίδου για όλα όσα έζησε στο «The Voice» και τη σχέση της με τον Σάκη Ρουβά και ξετυλίγει τις πιο ευαίσθητες πτυχές του χαρακτήρα της.
Πώς ήταν η επόμενη μέρα της αποχώρησής σου από το «The Voice»; «Την επόμενη μέρα καταλαβαίνεις ότι αυτό το παραμύθι – παιχνίδι έχει τελειώσει. Εκείνη τη στιγμή, επειδή είσαι πάνω στη σκηνή και υπάρχει όλη αυτή η υπερένταση και το άγχος, δεν το συνειδητοποιείς. Αλλά δεν στενοχωρήθηκα γιατί πρόκειται για ένα παιχνίδι. Η ζωή είναι εκεί έξω και τώρα ξεκινάνε όλα.»
Ήταν αναπάντεχη αυτή η εξέλιξη; «Πίστευα ότι θα περνούσα στα lives και στον τελικό για να είμαι ειλικρινής. Απ’ εκεί και πέρα είναι παιχνίδι και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.»
Θεωρείς ότι αδικήθηκες; «Όχι, αυτό δεν το πιστεύω καθόλου και δεν πιστεύω στις αδικίες. Γιατί όλα τα παιδιά έχουν να δείξουν κάτι εκεί μέσα. Για να μας επιλέξουν οι κριτές σημαίνει ότι κάτι έχουμε ο καθένας ξεχωριστά. Άρα, δεν πιστεύω ότι ήταν αδικία.»
Η αδυναμία σου για τον Σάκη Ρουβά ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή. H συνεργασία σου μαζί του ήταν όπως τη φανταζόσουν; «Ήταν κάτι περισσότερο από αυτό που περίμενα. Και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τη μέρα της αποχώρησής μου το γεγονός ότι ήρθε πίσω, με αγκάλιασε, φιληθήκαμε και βγάλαμε φωτογραφίες. Δεν το περίμενα πραγματικά. Και ήταν και πάρα πολύ καλός coach, μου έδωσε πολύ καλές συμβουλές.»
Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσε; «Να βάλω λίγο στην άκρη τη θεατρικότητα που έχω ως άνθρωπος και καλλιτέχνης.»
Κρυστάλλω Πατσιά: «Ο Σάκης Ρουβάς με έκοψε από το The Voice για να…»
Το γεγονός ότι είσαι εκφραστική, αυθόρμητη, έχεις έντονη προσωπικότητα, σου βγήκε ποτέ σε κακό; Ή θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο ατού σου; «Κάποτε μου βγαίνει σε καλό, κάποτε μου βγαίνει σε κακό. Προσπαθώ να ελέγξω όλο αυτό που έχω μέσα μου, να μην είμαι τόσο αυθόρμητη, να μη λέω πάντα αυτό που σκέφτομαι. Δεν τα καταφέρνω, πρέπει να δω τον εαυτό μου όπως είναι, έχω κουραστεί με αυτό, είναι κακό δηλαδή κάποιος άνθρωπος να έχει προσωπικότητα;»
Επομένως προσπάθησες να διαχειριστείς σε κάποιες περιπτώσεις την εικόνα που βγάζεις προς τα έξω. «Ναι, γιατί σε κάποιες δουλειές μου έχει στοιχίσει. Όταν βγήκα στο παιχνίδι στην Κύπρο δεν το πήραν και τόσο θετικά όλο αυτό που είχα εγώ, ως Στάλω, ενώ στην Ελλάδα αγάπησαν την αλήθεια που έχω ως άνθρωπος. Εξαρτάται από το πώς θα το δει ο καθένας. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί “αγαπώ αυτό το παιδί” και κάποιος άλλος να σκεφτεί “με κουράζει αυτο το παιδί”.»