Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» ήταν σήμερα ο Κώστας Νικούλι, που έδωσε συνέντευξη στη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου. Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για το επίθετό του, την ελληνική υπηκοότητα που πήρε στα 13 του και τον ρατσισμό.
«Στην ταυτότητά μου γράφει “Νικούλης”. Έχω γεννηθεί εδώ, έχω μεγαλώσει εδώ και στα 13 μου πήρα την ελληνική υπηκοότητα και πρόσθεσαν ένα “σ” στο επώνυμο. Μου είχε φανεί λίγο περίεργο. Όταν είχαμε κάνει το “Xenia” με είχαν ρωτήσει πώς θέλω να βάλουν το όνομά μου “Νικούλης ή Νικούλι” και είπα Νικούλι και από τότε έμεινε.
Προφανώς υπάρχει ρατσισμός και όχι απαραίτητα με την καταγωγή, υπάρχει με το κάθε τι ξένο. Το έζησα στο σχολείο. Γενικά, τα παιδιά στο σχολείο με κάποιο τρόπο συγκρούονται, οπότε κάτι θα βρει ο άλλος να σου επιτεθεί. Δεν ένιωσα ποτέ ότι πρέπει να αποδείξω κάτι, ούτε στη δουλειά μου», είπε αρχικά ο Κώστας Νικούλι.
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα, σχετικά με το ότι περίμενε στην ουρά για να πάρει την πράσινη κάρτα και τις δυσκολίες που βίωσε, ο Κώστας Νικούλι απάντησε: «Το ελληνικό στοιχείο γενικά είναι το να περιμένουμε πάντα σε μια ουρά. Είναι δύσκολο και είναι σαν να σου “χτυπάνε” στο πρόσωπο ότι “εδώ πρέπει να αποδεικνύεις, κάτι πρέπει να κάνεις εδώ πέρα για να μπορείς να είσαι”. Οπότε, είναι ένα άσχημο συναίσθημα».