Στον καναπέ του Buongiorno κάθισε νωρίτερα σήμερα (20/11) ο Κώστας Χατζής. Ο σπουδαίος τραγουδιστής και μουσικός, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, μίλησε για τη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, τον ρατσισμό που αντιμετώπισε λόγω της καταγωγής του, ενώ αναφέρθηκε και στην πολυμελή οικογένειά του.
«Πέρασα λίγο δύσκολα ως τσιγγάνος, έπρεπε να διαβάζω. Δεν είμαι «αυτόφωτος», είμαι ετερόφωτος. Διάβαζα και έκλαιγα. Εγώ μπήκα σε αυτόν τον χώρο, γιατί ένιωσα από πολύ μικρός ότι ανήκω στους περιθωριακούς», δήλωσε ο Κώστας Χατζής.
«Σε τι βολεύεται η χώρα από τους τσιγγάνους; Τους μεταφέρουν από εδώ και από εκεί για να αναβαθμίζονται οι περιοχές και μετά τους μετακινούν. Γιατί αφήνουν να δημιουργούνται τα γκέτο; Αν δεν πάει το παιδί του κάποιος σχολείο, παρεμβαίνει ο εισαγγελέας. Στους τσιγγάνους γιατί δεν γίνεται αυτό; Γιατί τον αφήνεις να κάνει όλων των μορφών τα εγκλήματα;», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της παρουσιάστριας.
«Ποια είναι η παιδεία στα παιδιά; Όταν εγώ μαθαίνω στο παιδί μου για τα «γυφτάκια» και έχει το κόμπλεξ του, μεγαλώνοντας αρχίζει και έχει το μίσος και την παραβατικότητα», υπογραμμίζει ο Κώστας Χατζής.
«Έχω 6 παιδιά. Τα 4 παιδιά τα είχα με την Ούρσουλα που ήταν Γερμανίδα. «Έφυγε» από τη ζωή, παντρεύτηκα μία Γαλλίδα και κάναμε δυο παιδιά. Το κάνω επίτηδες, όταν λέω την λέξη «γύφτος». Διάβασα για να μάθω για τους τσιγγάνους και άρχιζα να βλέπω πώς θα μπορούσα να αναφερθώ αλλά όχι γιατί θα διόρθωνα κάτι, για την δική μου συνείδηση», εξομολογείται στη συνέχεια της συζήτησης.
«Όταν μπήκα σε αυτόν τον χώρο, δεν μπορούσαν να δεχθούν κάποια πράγματα από εμένα, με κανέναν τρόπο. Δικάστηκα για πολιτική θέση και ό,τι είχα σπουδάσει μού τα πήρανε. Ο πατέρας μου ήταν ένας μεγάλος κλαρινίστας στην Ελλάδα, όπου λεγόταν Καραγιάννης. Έπαιζε και σαντούρι. Είχα μία άλλη παιδεία. Διάβασα για την μπαλάντα. Δεν θα μπορούσα να είμαι κάπου και να κρίνω, γιατί δεν μπορείς να πληγώνεις έτσι», παραδέχεται κλείνοντας ο Κώστας Χατζής.