Την Κυριακή ο Άκης παρουσιάζει ακόμα τρία παραδοσιακά πιάτα. Ξεκινά με σπανακόπιτα κουρού, εξελίσσοντας την κλασική συνταγή: αφού ετοιμάσει τη γέμιση με σπανάκι, φέτα, τυρί κρέμα και μυρωδικά, την αρωματίζει με λεμόνι.
Στη συνέχεια μαγειρεύει κλασική ελληνική ομελέτα, με ντομάτα, ελιές, φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.
Για επιδόρπιο προτείνει ραβανί με ρύζι, ένα γλυκό ταψιού που φτιάχνουν παραδοσιακά στο Γαλαξίδι. Τα βασικά συστατικά του είναι ρύζι, νερό και ζάχαρη. Ο Άκης ετοιμάζει ένα εύκολο σιρόπι, προσθέτει το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνει το μείγμα. Το σερβίρει με παγωτό καϊμάκι και κανέλα.