Kitchen Lab: Ένα μενού τριών πιάτων, με άρωμα… ελληνικής παράδοσης
Πλούσια πιάτα, γευστικές προτάσεις, απλές συνταγές, έξυπνα tips, έρχονται κάθε Σαββατοκύριακο στις 17:00, στο «Kitchen Lab».
Το Σάββατο, ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει ένα μενού τριών πιάτων, με άρωμα… ελληνικής παράδοσης. Για ορεκτικό φτιάχνει μια εύκολη, αλλά ιδιαίτερη στριφτή κασερόπιτα, με τραγανό χωριάτικο φύλλο και γέμιση που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κασέρι, κεφαλοτύρι, μοσχοκάρυδο και βούτυρο που της δίνει πιο πλούσια υφή. Συνεχίζει με λαχανοντολμάδες, ένα φαγητό που μπορεί να συμπεριληφθεί στο καθημερινό, το Κυριακάτικο ή σ’ ένα γιορτινό γεύμα. Ο Άκης δίνει tips που εξελίσσουν την κλασική συνταγή και χαρίζουν στο πιάτο νοστιμια. Οι λαχανοντολμάδες συνοδεύονται από σάλτσα λεμονιού, η οποία μας διευκολύνει να τους ξαναζεστάνουμε. Για επιδόρπιο προτείνει εργολάβους, ένα κλασικό αμυγδαλωτό το οποίο αποτελεί την ελληνική εκδοχή των μακαρόν. O Άκης προσθέτει στη συνταγή αφράτη κρέμα patisserie, με την οποία ενώνει τους εργολάβους, κάνοντας κάθε μπουκιά απολαυστική.