Κάτι Ψήνεται στις γειτονιές της Αθήνας
Τι ετοιμάζεται στο «καπνισμένο κελάρι»;
Την εβδομάδα 9 με 13 Ιουνίου, το «Κάτι Ψήνεται» επισκέπτεται γειτονιές της Αθήνας με τη Μιμή, τον Σταμάτη, την Λία, τον Παντελή και τη Χρύσα.
Την Δευτέρα 9 Ιουνίου τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει η Μιμή. Η δυναμική makeup artist θα υποδεχτεί εγκάρδια τους καλεσμένους της και θα βάλει τα δυνατά της ώστε τα πρώτο δείπνο της εβδομάδας να κλέψει τις εντυπώσεις. Θα τα καταφέρει; Τι ετοιμάζεται στο «καπνισμένο κελάρι»; Ποιο ήταν το επίσημο έδεσμα για «χίλιες και μια νύχτες»; Τι είναι ο «αφρός» και πώς τρώγεται;
Την Τρίτη 10 Ιουνίου, το δεύτερο δείπνο της παρέας αναλαμβάνει ο Σταμάτης. Ο Σταμάτης είναι ένας ηλεκτρονικός με… χρυσά χέρια αφού το σπίτι του είναι γεμάτο από δικές του ηλεκτρονικές συσκευές και κατασκευές. Θα είναι το ίδιο άξιος και στην κουζίνα; Τι είναι το «κοτόπουλο του Βορρά»; Ποιο το «πιάτο της Ανατολής» και πώς γίνεται ένα γλυκό να είναι παράλληλα και αρμυρό;
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στην κουζίνα μπαίνει η Λία. Η Λία, που χειρίζεται άψογα το μαχαίρι και τον μπαλτά του χασάπη, αναλαμβάνει δράση και τα δίνει όλα! Πώς θα κυλήσει η βραδιά; Πώς γίνεται κάτι αλμυρό να είναι πιο γλυκό από τα γλυκά; Τι πιάνεται στα δίχτυα μιας οικοδέσποινας και τι είναι αυτό στο οποίο κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί, στο τέλος της βραδιάς;
Την Πέμπτη 12 Ιουνίου, τη μαγειρική κουτάλα πιάνει ο Παντελής. Αν και δεν έχει μεγάλη μαγειρική εμπειρία, θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο. Θα φύγουν χορτάτοι οι καλεσμένοι του; Τι γεύση έχει ένα ζεστό «δέμα σε μια δροσερή φωλιά»; Τι είναι το «φλογερό ‘σῦς’ με ανοιξιάτικα μαλλιά»;
Την Παρασκευή 13 Ιουνίου μαγειρική αυλαία ρίχνει η Χρύσα. Χωρίς άγχος και με αυτοπεποίθηση, η τελευταία οικοδέσποινα της εβδομάδας μπαίνει στην κουζίνα. Θα καταφέρει να ολοκληρώσει τα τρία πιάτα της; Ποιος είναι ο «ανακατεμένος ο ερχόμενος»; Πόσο μπορεί ένα μπουτάκι να μελώσει; Ποιο είναι το καλύτερο γλυκό που κάνουν οι γιαγιάδες μας;