Zappit

Η πίτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τα 50 ονόματα που κάνει θραύση στο Instagram!

Είναι της εποχής είναι εύκολη και η γεύση της μοναδική.

Φτιάχνεται σε όλη την Ελλάδα και σε κάθε περιοχή γίνεται με παραλλαγές. Μπορεί να είναι μόνο με χόρτα ή μόνο με τυρί η με μίξη αυτών. Σε πολλές περιοχές ακόμα και σήμερα ψήνεται στα ξύλα. Αλλά πολύ εύκολα γίνεται στο σπίτι σε λίγα λεπτά χωρίς να ανοίξεις φύλλα. Το μυστικό της; Τα χόρτα που χρησιμοποιούν σε κάθε περιοχή και η λεπτή τραγανή κρούστα σαν αέρινο φύλλο που σχηματίζεται από έναν απλό χυλό ζύμης.

Βλάχοι, Σαρακατσάνοι, Καραγκούνηδες, Αρβανίτες, από Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησο, μέχρι τα Μεσόγεια Αττικής την φτιάχνουν με παραλλαγές υλικών και διαφορετική ονομασία. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή της πιο δημοφιλούς ελληνικής πίτας.

Δείτε εδώ την περίφημη πίτα

Μερικά Ονόματα της πίτας

Πλαστός
Μπαμπανέτσα
Μπατσαριά
Μπουρανί
Λαχανόπιτα
Μπλατσόπιτα
Σαπκατ
Μουσούντρα
Μπλατσάρα
Μπλάνο
Πισπιλίτα
Κουρκουτό
Μπομπότα
Ζαρκόπιτα
Μπλατσαρό
Μουσέντρα
Ξεβρακωτη
Της τεμπελας
Ψάντρα
Γυμνή
Σαπικάτα
Βιρτζάρε
Πισινίκα
Μπλανόπιτα
Μπαμπανέτσα
Μπλατζαρό
Κουρκούτι
Μασόντρα
Λαχανόψωμο
Μπατσαρόπιτα
Ψάντρα
Κορκοτό
Σαπικάτα
Μπατζινα
Ζαρκόπιτα
Γκολές
Πισπιλί
Γκουλιόπιτα
Τσιτσάνα
Τσιτσαρέλα
Μπουρανίκι
Τσακλαμάς
Παπανάτσα
Μεσάντα

Δείτε εδώ τη συνταγή και την εκτέλεση της πίτας