Ο Έκτορας Μποτρίνι, για να σχηματίσει πιο ακριβή εικόνα για την πορεία της προόδου τους, τους έστειλε σε τρία διαφορετικά εστιατόρια της Αθήνας.
Οι εκπαιδευόμενοι προσπαθούσαν να εγκλιματιστούν στις συνθήκες πίεσης μιας πραγματικής κουζίνας αλλά δεν τα κατάφεραν όλοι…
Ο Σταμάτης δυσκολευόταν να συνεργαστεί αρμονικά με την Πίστη, την ίδια ώρα που η Μαργαρίτα αποκάλυπτε όλο και περισσότερες αδυναμίες.
Τελικά, είναι εκείνη που αποχώρησε…
Προβλήματα όμως παρουσιάστηκαν και στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι…
Ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά του είναι η βραδιά της απονομής των Χρυσών Σκούφων όπου ο Έκτορας αναγνωρίστηκε για ακόμα μια φορά ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ.
Το επίσημο δείπνο της διοργάνωσης είχε αναλάβει ο Βάσκος σεφ Μαρτίν Μπερασατένγκι, βραβευμένος με Αστέρια Μισελέν. Ο Μποτρίνι, καλός φίλος του Μπερασατένγκι, τον βοήθησε στην προετοιμασία αυτού του ξεχωριστού δείπνου.
Στην ομάδα προστέθηκαν και οι τρεις εκπαιδευόμενοι που διακρίθηκαν στην πρακτική εξάσκηση και στους οποίους ως ανταμοιβή δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούν με τον διάσημο Βάσκο σεφ.