Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει τα 12 μυστικά για το καλύτερο σπιτικό ψωμί
Πώς θα φτιάξετε το δικό σας πεντανόστιμο ψωμί;
Αυτά είναι τα 12 μυστικά για το καλύτερο σπιτικό ψωμί, τα οποία αποκάλυψε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το ψωμί που έφτιαξε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν κάτι παραπάνω από λαχταριστό και όχι τυχαία.
Ο δωδεκάλογος της Αργυρώς για το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί
1–Ξεκούραση, ξεκούραση, ξεκούραση, είναι το Α και το Ω για τέλειο ψωμί.
2–Αφήστε τη ζύμη σας να ωριμάσει και να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης σωστά, ώστε να γίνει ελαστική.
Γι’ αυτό, χρειάζεται μόνο υπομονή. Θα σας αποζημιώσει το αποτέλεσμα.
3–Όλα τα υλικά είναι καλύτερα να βρίσκονται σε θερμοκρασία χώρου. Ιδανικά στους 24-25 βαθμούς C. Μη βιάζετε τη ζύμη να γίνει με τεχνάσματα ζεστής ατμόσφαιρας. Θα γίνει κι έτσι, αλλά είπαμε ότι θέλουμε το τέλειο αποτέλεσμα κι αυτό θα το έχουμε μόνο αν κάνουμε υπομονή.
4–Όταν η συνταγή απαιτεί ζεστό νερό αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30-35 βαθμούς C. Οι πιο δυνατές θερμοκρασίες καίνε τη μαγιά.
5–Ταΐστε τη μαγιά σας με βύνη, χαρουπάλευρο, ζάχαρη, μελάσα ή μέλι. Η μαγιά για να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει θέλει γλύκα. Επίσης, όλες αυτές οι προσθήκες, βοηθούν στο σωστό χρώμα, γεύση και άρωμα του ψωμιού.
Δείτε τα υπόλοιπα μυστικά εδώ…