Zappit

Γιώργος Κέντρος: «Έχω να πάω στην Επίδαυρο έξι χρόνια, είδα παραστάσεις που με σόκαραν»

"Δεν είμαι τυπολάτρης αλλά κενοτομία με Ε είναι κάτι κενό, καινοτομία με ΑΙ είναι κάτι καινούργιο" διευκρινίζει ο Γιώργος Κέντρος.

Ο Γιώργος Κέντρος βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ, το απόγευμα της Παρασκευής, με αφορμή τον νέο κύκλο για την επιτυχημένη σειρά «Έρημη χώρα». Μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, ο έμπειρος ηθοποιός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους και έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια να παρακολουθεί τραγωδίες στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κέντρος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω να πάω στην Επίδαυρο περίπου έξι χρόνια. Δεν είναι πολλά αλλά είχε τύχει να δω στην Επίδαυρο παραστάσεις οι οποίες με σόκαραν. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να βάζεις ό,τι να ‘ναι ορχήστρα. Δεν είμαι τυπολάτρης αλλά κενοτομία με Ε είναι κάτι κενό, καινοτομία με ΑΙ είναι κάτι καινούργιο και κάτι ουσιαστικό».

«Μα πισίνα στην ορχήστρα; Δεν ξέρω για ποιο λόγο, πάντα υπάρχει κάποιος λόγος λειτουργικός. Όλοι προσπαθούν να αναγάγουν τα πράγματα ότι έχουν σχέση, εγώ όμως δεν το ξέρω έτσι. Οι άνθρωποι οι αρχαίοι ανέβαιναν πάνω, ήταν λιτοί και φορούσαν τη μάσκα τους».

«Με το απρόσωπο, μιας και δεν είχαν πρόσωπο αλλά μάσκα που ήταν ταυτόχρονα και ηχείο, επικεντρώνεσαι στον λόγο και στον χαρακτήρα που κάνεις» πρόσθεσε, ακόμα, ο Γιώργος Κέντρος στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.