Zappit

Γιώργος Καραμίχος: «Όταν γεμίζει το θέατρο ξεφτιλίζοντας άλλους και γελάνε από κάτω, αυτό σημαίνει κάτι»

"Αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν και βρίσκουν αστείο κάτι που είναι κακής αισθητικής" διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καραμίχος.

O Γιώργος Καραμίχος συνάντησε τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, μάλιστα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης κλήθηκε να εκφέρει την προσωπική του άποψη για τα όρια της σάτιρας με αφορμή και τον ντόρο που έχει προκληθεί για τα σκετς του Μάρκου Σεφερλή στο Δελφινάριο.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καραμίχος δήλωσε αρχικά πως «η σάτιρα είναι ένα ελεύθερο προϊόν, ο καθένας μπορεί να κάνει αλλά το ποσοστό των ανθρώπων που γελάνε, καταδεικνύει και το πολιτιστικό επίπεδο μιας χώρας. Δηλαδή όταν ένας άνθρωπος γεμίζει το θέατρο ξεφτιλίζοντας κάποιους άλλους ανθρώπους και όλοι γελάνε από κάτω, αυτό σημαίνει κάτι για τους ψηφοφόρους. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν. Όταν βρίσκουν αστείο κάτι που είναι κακής αισθητικής… Και δεν αναφέρομαι μόνο στα πρόσφατα γεγονότα, αναφέρομαι γενικώς».

«Η αισθητική κάνει τη διαφορά. Το να υπάρχει μια ομορφιά, μια ευμορφία, ένα όμορφο σχήμα στον τρόπο που θα πεις κάτι. Ακόμη κι αν αυτό πονάει, γιατί η σάτιρα πονάει πάντα».

«Δεν έχει να κάνει το τι θα πεις αλλά το πως θα το πεις και σε ποια συνθήκη θα το πεις. Είναι πολύ εμφανές αν κάτι είναι καταδεικτικό γιατί δείχνω το σπυρί του άλλου στο πρόσωπο και γελάμε ή μπορεί να δείξω το σπυρί για να κοροϊδέψω το πως κάποιος προσπαθεί να το καλύψει ενώ δεν χρειάζεται να το καλύψει» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Γιώργος Καραμίχος στη νέα τηλεοπτική του εμφάνιση.