Zappit

Γιάννης Καπετάνιος: «Μετά από εκείνο το σήριαλ, δεν τον ξαναείδα ποτέ, κακώς»

"Από τη σειρά αυτή και τον ρολό του Καραβανέα τρώμε ακόμα ψωμί. Όχι πολύ, μια γωνίτσα, αλλά τρώμε".

Τις αναμνήσεις του από τα γυρίσματα της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά» μοιράστηκε ο Γιάννης Καπετάνιος. Ο γνωστός ηθοποιός, που άφησε εποχή με τον ρόλο του ως «Καραβανέας», μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αποκάλυψε άγνωστα περιστατικά από εκείνη την εποχή.

«Ο ρόλος του Καραβανέα ήταν δίκη μου ιδέα. Όταν ο Γιάννης Μπέζος μού είπε ότι θα κάνει μία σειρά με την αεροπορία, του πρότεινα να προσθέσει τον ρολό του υπαξιωματικού. Ο Δημήτρης Βενιζέλος, ο σεναριογράφος της σειράς, το δέχτηκε και έτσι έπαιξα», είπε αρχικά ο Γιάννης Καπετάνιος.

«Στο τέταρτο επεισόδιο ήταν το πρώτο μου γύρισμα με τα κουτιά που κρύβονταν μέσα οι σμηνίτες άλλα εγώ δεν το γνώριζα. Εκεί επινόησα το «εϊπ». Μία μέρα στο γύρισμα κάποιος έσπρωξε την πόρτα δυνατά και μας έπεσαν τα σκηνικά στο κεφάλι. Τα γυρίσματα τα κάναμε στο Τατόι. Τα στρατιωτικά παραγγέλματα στους τίτλους αρχής ήταν δικά μου», περιέγραψε αμέσως μετά ο ηθοποιός.

«Είχαμε δουλέψει με τον Κώστα Ευρυπιώτη μαζί και στο θέατρο. Είχαμε λυπηθεί πολύ με αυτό που του συνέβη. Ήταν καταπληκτικό παιδί και έκανε πολλά αστεία στα γυρίσματα. Ο Γιάννης Σαββιδάκης μας τραγουδούσε στα διαλείμματα. Πολλές φορές του λέγαμε ότι δεν τον βλέπουμε για ηθοποιό και να ξεκινήσει το τραγούδι. Ο Νίκος Αλέξιου ήταν ο πιο σοβαρός από τότε. Έπαιξε και σε πολλές κουλτουρέ παραστάσεις αλλά έχω να τον δω από τότε. Κακώς», σχολιάζει ο Γιάννης Καπετάνιος για τους τρεις σμηνίτες της σειράς.

«Από τη σειρά αυτή και τον ρολό του Καραβανέα τρώμε ακόμα ψωμί. Όχι πολύ, μια γωνίτσα, αλλά τρώμε. Η τηλεθέαση της σειράς είχε φτάσει 60%. Τα χρήματα ήταν πολύ καλά. Όταν πήρα την προκαταβολή, πήγα στη Χίο και πήρα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Στην αεροπορία του Αράξου είχαν δημιουργήσει κονκάρδες και κούπες με το σλόγκαν μου δεν αντελήφθην τι συνέβη», κατέληξε ο Γιάννης Καπετάνιος.