Γιάννης Χέλης – Μαρία Λαζάρου: Η ζωή με την κόρη τους στο καταφύγιο Μπάφι

Γιάννης Χέλης

«Είναι η καθημερινότητά μας και η ζωή μας», εξομολογούνται.

Ο Γιάννης Χέλης με τη γυναίκα του, Μαρία Λαζάρου, και την 19 μηνών κόρη τους, Ελένη, μένουν μόνιμα στο καταφύγιο Μπάφι, στα 1.961 μέτρα υψόμετρο στην Πάρνηθα. Μιλώντας στη «Ελένη» και τον Κωνσταντίνο Αρκά, αναφέρθηκαν στην μοναχική ζωή στο βουνό και στην απόφασή τους να εγκαταλείψουν την πόλη.

«Η ζωή στην Πάρνηθα είναι ιδανική για εμάς και 19 μήνες πριν που ήρθε η μπέμπα, ήμασταν έτοιμοι να την υποδεχτούμε. Ξέρουμε ότι όταν θα έρθει κακοκαιρία και χιόνι πρέπει να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Το καλοκαίρι έχουμε πρόβλημα με τις φωτιές. Είναι η καθημερινότητά μας και η ζωή μας. Μας ρωτάνε αν φοβόμαστε που είμαστε μόνοι μας. Και τους λέω πως όταν κοιμάμαι στην Αθήνα, φοβάμαι περισσότερο», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Χέλης.

Η Μαρία Λαζάρου ανέφερε από την πλευρά της: «Είμαι γυμνάστρια, δούλευα στην Αθήνα και ήθελα τη δουλειά μου και τους ασκούμενους μου να τους βγάλω στη φύση. Ήρθα σε ένα σεμινάριο του Γιάννη εδώ, γνωριστήκαμε και με τον καιρό ήρθαν ένα ένα τα βήματα. Το ότι ζήσαμε εδώ  και ερωτευτήκαμε στο βουνό ήταν καταλυτικό γιατί ήταν σαν παραμύθι».

Κλείνοντας, η Μαρία είπε πως «θα θέλαμε και άλλα παιδάκια», ενώ ο Γιάννης ότι «το μόνο που δεν μπορώ να φανταστώ είναι να μην είμαι εδώ».