Zappit

Γιάννης Απέργης: «Πλέον νιώθω Έλληνας και όποιος το αμφισβητήσει κάνει λάθος»

"Είμαι πολύ περήφανος για την καταγωγή μου γιατί αν την απαρνηθώ απαρνιέμαι τον παππούλη μου, τη γιαγιάκα μου και την ιστορία τους" δήλωσε ο Ιωάννης Απέργης.

Ο Γιάννης Απέργης διηγήθηκε στο Στούντιο 4 το πώς ήρθαν με την οικογένειά του από το Αργυρόκαστρο και το πως εδραιώθηκε στη Ελλάδα.

«Τα θυμάμαι όλα. Έχω ωραία μνήμη. Ήρθαμε από το Αργυρόκαστρο στην Αθήνα. Υπάρχουν παιδιά που έρχονται από άλλες χώρες ή μαθαίνουν τώρα ελληνικά, οπότε είναι καλό να ακούνε κάποια πράγματα. Εγώ ήθελα να γυρίσω πίσω 5 χρονών. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τον παππού» δήλωσε ο Γιάννης Απέργης, ο οποίος αναφέρθηκε στην καλύτερη ανάμνηση που έχει με τον παππού του.

«Η μάνα μου μού έχει κάνει πλύση εγκεφάλου σε όλα. Όχι, η μάνα που κρατά τον γιο μακριά και τον κάνει μαμάκια. Μου έχει κάνει πλύση εγκεφάλου για το πως πρέπει να συμπεριφέρομαι στις γυναίκες και στην κοινωνία. Τώρα πλέον νιώθω κι είμαι Έλληνας κι όποιος το αμφισβητήσει, θα κάνει λάθος γιατί σκέφτομαι ελληνικά. Είμαι πολύ περήφανος για την καταγωγή μου γιατί αν την απαρνηθώ απαρνιέμαι τον παππούλη μου, τη γιαγιάκα μου και την ιστορία τους. Κανένας δεν πρέπει να απαρνηθεί την ιστορία του» ανέφερε ο Γιάννης Απέργης.