Το πρώτο πιάτο της εκπομπής παντρεύει παράδοση, νοστιμιά και ευκολία: γεμιστά κρεμμύδια με τραχανότο και φέτα, με δροσερή σάλτσα ντομάτας και τραγανή αρωματική κρούστα.
Στη συνέχεια μία νόστιμη και αρωματική σάλτσα γίνεται η βάση για να μαγειρέψει ο Βαγγέλης φασόλια με καπνιστό χοιρινό στην γάστρα αλλά και χοιρινή σπάλα στο φούρνο.
Ακολουθούν πεντανόστιμα και εντυπωσιακά αφράτα μπουρέκια με κιμά με χειροποίητο φύλλο.
Το γλυκό αυτής της εβδομάδας έχει πολλή γεύση και λίγες θερμίδες και το κυριότερο φτιάχνεται πολύ εύκολα: Ελαφριά κρέμα τσηζκέικ σερβιρισμένη στο ποτήρι με αρωματικά ψητά μήλα, σταφίδες και κανέλα.