Eurovision 2025: Την Παρασκευή οι πρώτες ανακοινώσεις

Eurovision

Μέχρι στιγμής 25 χώρες έχουν δηλώσει και επίσημα τη συμμετοχή τους.

«Ζεσταίνουν» σιγά-σιγά τις μηχανές οι Ελβετοί διοργανωτές με αφορμή τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision. H EBU σε συνεργασία με το SRF, τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ελβετίας, βρίσκονται τώρα στη διαδικασία επιλογής της διοργανώτριας πόλης με την τελική απόφαση να ανακοινώνεται το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής (30/8).

Στην κούρσα της διεκδίκησης παρέμειναν μέχρι την τελική δυάδα η Βασιλεία και η Γενεύη, καταθέτοντας η καθεμιά τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση στους ιθύνοντες της EBU. Η αρμόδια επιτροπή που θα καταλήξει στην πόλη που θα φιλοξενήσει τον 69ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision τον επόμενο Μάιο εξετάζει μία σειρά από κριτήρια, όπως είναι η χωρητικότητα των διαθέσιμων σταδίων, το δίκτυο συγκοινωνιών της κάθε πόλης, οι δυνατότητες ψυχαγωγίας των επισκεπτών, η διαθεσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων και άλλα.

Μάλιστα, στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο Instagram, αναρτήθηκαν σήμερα (26/8) δύο ξεχωριστά promo-videos για τις δύο διεκδικήτριες πόλεις, εντείνοντας την αγωνία και το ενδιαφέρον των Euro-fans για το πού θα πρέπει τελικά να κλείσουν τα εισιτήριά τους. Κρίνοντας, βέβαια, από τον διπλάσιο αριθμό των likes, φαίνεται πως στα μάτια τους η Βασιλεία είναι εκείνη που κερδίζει ξεκάθαρα έναντι της Γενεύης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την κούρσα της διεκδίκησης αποκλείστηκαν νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι η Ζυρίχη και η Βέρνη. Μέχρι στιγμής 25 χώρες έχουν δηλώσει και επίσημα τη συμμετοχή τους στη Eurovision του 2025, με το Μαυροβούνιο να επιστρέφει έπειτα από 3 χρόνια, ενώ όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, αυτές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Ωστόσο, επικρατέστερες ημερομηνίες θεωρούνται για κάποιους οι 13 (Α’ Ημιτελικός), 15 (Β’ Ημιτελικός) και 17 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός).

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης