Eurovision 2025 – Κύπρος: «Κλείδωσε» ο καλλιτέχνης που θα ταξιδέψει στην Ελβετία;

Eurovision

Το ΡΙΚ φαίνεται πως έχει πάρει ήδη την απόφαση για την επόμενη διοργάνωση.

Ιδιαίτερα ζεστά φαίνεται πως έχει πάρει το θέμα της Eurovision η αρμόδια καλλιτεχνική ομάδα του ΡΙΚ. Μετά τη 15η θέση που κατέλαβε η χώρα στο Μάλμε με τη Silia Kapsis και το «Liar» και τη γενικότερη δυναμική παρουσία του νησιού στον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου θέτει υψηλούς στόχους για την επόμενη διοργάνωση στην Ελβετία.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες ώρες, οι ιθύνοντες του ΡΙΚ φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» στο πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision το 2025 και όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι γένους αρσενικού. Η αρμόδια επιτροπή του σταθμού βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε διαπραγματεύσεις με δύο νεαρούς άνδρες καλλιτέχνες με εξαιρετικές μουσικές σπουδές, αξιολογώντας προσεκτικά τα κριτήρια που ήθελαν να πληροί ο επόμενος εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κυπριακό τραγούδι έχει ήδη επιλεγεί και πως τις επόμενες ημέρες θα καθίσει και η «μπίλια» γύρω από το όνομα του καλλιτέχνη, που αναμένεται να ξεχωρίσει στη σκηνή της Ελβετίας, θέτοντας τον πήχη για τη Μεγαλόνησο πολύ ψηλότερα από το συνηθισμένο.

Η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του ΡΙΚ θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο και θα αφορά σε πρώτη φάση στη δημοσιοποίηση του ονόματος του καλλιτέχνη και σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του τραγουδιού. Ασφαλείς πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για ένα δυνατό και διαφορετικό τραγούδι αλλά και για ένα ένα project που θα συζητηθεί γενικότερα, αφήνοντας ίσως και εποχή στον διαγωνισμό της Eurovision, αφού θα φέρει στο προσκήνιο ένα σπουδαίο πρόσωπο από το παρελθόν…

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης