Eurovision 2025: Η Ελλάδα επιβεβαίωσε και επίσημα τη συμμετοχή της

Eurovision

Ποιος θα διαδεχθεί τη Μαρίνα Σάττι στην εκπροσώπηση της χώρας μας;

Και επίσημα παρούσα στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision θα είναι η Ελλάδα. Η ΕΡΤ απέστειλε τις προηγούμενες ώρες τη σχετική φόρμα συμμετοχής στην EBU, επιβεβαιώνοντας πλέον και τυπικά πως θα ανέβει στη σκηνή της Βασιλείας τον Μάιο του 2025.

Η Δημόσια Τηλεόραση της χώρας μας, μετά την επιτυχία και την απήχηση που είχε η συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι με το «Ζάρι» στο Μάλμε της Σουηδίας, που κέντρισε το ενδιαφέρον των Eurfans διεθνώς, έχει βάλει τώρα στόχο της να κάνει την υπέρβαση, το επόμενο μεγάλο βήμα που θα κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίσει και να σκαρφαλώσει ακόμη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Βασική προϋπόθεση είναι το τηλεοπτικό ενδιαφέρον και αποτέλεσμα να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο, καθώς και να διασφαλιστεί η αδιάβλητη και αντικειμενική διαδικασία επιλογής.

Ωστόσο, ο τρόπος επιλογής που θα εφαρμοστεί για την ανάδειξη του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη Eurovision παραμένει άγνωστος. Αφού ολοκληρωθούν οι διοικητικές αλλαγές και εξελίξεις στο εσωτερικό της ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου αναμένεται να εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί φέτος.

Σημειώνεται πως ο επόμενος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision έχει και επίσημα οριστεί για τις 13 (Α’ Ημιτελικός), 15 (Β’ Ημιτελικός) και 17 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός) και θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας. Μέχρι στιγμής και συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους 29 χώρες.