Zappit

«Έσπασε» ο Ανδρέας Μανωλικάκης στην Ελιάνα Χρυσικοπούλου: «Με συγκινούν πολλά, ας πούμε, τώρα με συγκινήσατε»

"Στην Ελλάδα δεν την συγχωρούν την επιτυχία, δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα της φυλής μας" υπογραμμίζει ο Ανδρέας Μανωλικάκης.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Ανδρέας Μανωλικάκης στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και τη δημοσιογράφο Ελιάνα Χρυσικοπούλου, το μεσημέρι της Κυριακής, στον Alpha. Μάλιστα, ο καθηγητής υποκριτικής και σκηνοθεσίας στο Actors Studio Drama School στη Νέα Υόρκη δεν έκρυψε την συναισθηματική του φόρτιση όταν ρωτήθηκε για όσα τον συγκινούν στη ζωή και στην καθημερινότητα του.

«Τι σας συγκινεί;» ρώτησε λιτά η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, για να αποκριθεί με μια μικρή παύση ο Ανδρέας Μανωλικάκης ως εξής. «Πολλά. Πολλά. Τώρα, ας πούμε, με συγκινήσατε για κάποιο λόγο. Πολλά. Τα ζώα με συγκινούν. Τώρα έχω το τέταρτο λυκόσκυλο, αυτή είναι η ράτσα που μου αρέσει, αλλά μου αρέσουν όλα τα σκυλιά. Τελευταία έχω υιοθετήσει και εννέα γάτες που είναι στη γειτονιά».

«Όταν φεύγουν από τη ζωή τα σκυλιά, οι άνθρωπο δεν καταλαβαίνουν και λένε «κοιτάξτε, κλαίει λες και έχει χάσει το παιδί του ή τη μάνα του». Έχω χάσει και την μάνα μου και τον πατέρα μου και τον αδελφό μου. Με τα ζώα ήταν… χαρακίρι, δεν ήταν πόνος. Τα ζώα βγάζουν από εμάς την πιο τρυφερή αγάπη που έχουμε».

«Η Ελλάδα δεν συγχωρεί την επιτυχία στο εξωτερικό. Κοιτάξτε τι έκαναν τώρα στον Νανόπουλο, που εγώ δεν συγκρίνομαι με τον Νανόπουλο. Απλώς το φέρνω ως παράδειγμα. Κοιτάξτε τι έκαναν σε έναν κορυφαίο αποδεδειγμένα άνθρωπο, τον έστειλαν σε ένα πανεπιστήμιο στις Σέρρες και με το ζόρι κιόλας γιατί προσπαθούσαν να τον αποκλείσουν. Δεν την συγχωρούν την επιτυχία, δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα της φυλής μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μανωλικάκης σε άλλο σημείο της συνέντευξης που έδωσε στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.

«Στην Ελλάδα έχουμε τρομερή έπαρση. Δηλαδή αν η χώρα αυτή έκανε εξαγωγή στο ύφος, στο τουπέ και στην ξερολιά, θα ήμασταν η πιο πλούσια χώρα του κόσμου».