Η Chef Ντίνα Νικολάου επισκέπτεται την Μεσσηνία και στήνει τραπέζι σε έναν πανέμορφο συκεώνα! Θαυμάζει τα μαγευτικά τοπία με …κομμένη την ανάσα! Μαθαίνει τα πάντα γύρω από τους Μεσσηνιακούς ελαιώνες! Προτείνει μπρουσκέτες με πέστο ρόκας και ψητά ντόπια σύκα… και κάνει πικ νικ μαζί με μια οικογένεια ελαιοπαραγωγών. Ανακαλύπτει έναν παραδοσιακό νερόμυλο που ακόμα παράγει αλεύρι όπως τον παλιό καλό καιρό Σεργιανίζει τους δρόμους της μαγευτικής Καρδαμύλης! Γεύεται έναν αλλιώτικο καγιανά με γουρνοπούλα, από τα χέρια του Μιχάλη Αγγελόπουλου. Τέλος, επιστρέφει στην Αθήνα γεμάτη ενέργεια και προτείνει έναν εναλλακτικό μουσακά με φιλέτα σαρδέλας και λαχταριστά γεμιστά σύκα με αμυγδαλόκρεμα!