Το τραπέζι στρώνεται στην όμορφη Νάξο με τοπικές συνταγές & προϊόντα.
Φτάνοντας στο νησί, η Chef μαγεύεται στη θέα της Πορτάρας και της καστροπολιτείας. Ανακαλύπτει την περίφημη πατάτα Νάξου: την «σπούντα»! Συναντά τον Στέλιο Κορρέ στα ορεινά του νησιού και γεύεται λαχταριστή κατσικομακαρονάδα. Διασκεδάζει σε ένα παραδοσιακό Απεραθίτικο γλέντι πίνοντας ρακί και τρώγοντας το τοπικό πιάτο της περιοχής «Ρόστο». Δοκιμάζει …γούνα, τον καλύτερο Ναξιώτικο μεζέ. Ενώ λίγο πριν φύγει, σεργιανίζει τα στενά της Χώρας για να μαζέψει όσες περισσότερες εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις μπορεί.
Τέλος, επιστρέφει στην Αθήνα και προτείνει ένα εμπνευσμένο μενού: μπρουσκέτες με σπιτική ρώσικη γιαουρτιού, γαύρο πλακί με ντομάτες & πατάτες Νάξου και κέικ σοκολάτας με μπανάνα & γλάσο στιγμής.